EL vil lade kommunerne forkorte skoledagen

Foto: Colourbox.com (Modelfoto)
Udgivet Opdateret

Folkeskoleelever skal ikke have skoleskemaer, der flere dage om ugen først giver dem fri klokken 15.30. Enhedslisten vil give kommunerne mulighed for at afkorte de lange skoledage, som folkeskolereformen har ført med sig.

»Vi lytter til den kritik, som fra både forældre og mange andre sider rettes mod de lange skoledage, her efter skolerne er åbnet igen efter sommerferien,« siger folkeskoleordfører Jakob Sølvhøj (Ø).

Det er kommet bag på flere af partierne bag reformen, at skoledagene er blevet så lange. I sidste uge kom det frem, at både Venstre, Dansk Folkeparti, de Konservative, de Radikale og SF havde forventet, at skolerne ville fordele timerne ligeligt hen over ugens dage, så de ville slutte klokken 14 for de mindste elever, 14.30 for mellemtrinnet og ved 15-tiden for folkeskolens ældste elever.

Enhedslisten har fra begyndelsen advaret mod, at reformen ville gøre skoledagen alt for lang.

»Det er hverken fordrende for børnenes trivsel eller læring. Derfor vil vi give kommunerne en øget mulighed for at afkorte det timetal, der er fastlagt i folkeskoleloven,« siger Jakob Sølvhøj.

»Folkeskoleloven giver allerede i dag mulighed for at fravige reglerne om skoledagens længde i op til et år mod i stedet at sikre yderligere faglig støtte og bedre undervisningsdifferentiering ved hjælp af ekstra personale. Jeg vil opfordre regeringen til at udvide denne mulighed for lokalt at afkorte skoledagenes længde,« siger han.

Hvor lang skoledagen maksimalt må være for de forskellige klassetrin, vil folkeskoleordføreren dog ikke give et bud på:

»Den afgørelse skal overlades til kommunerne. Men det er helt åbenlyst, at hvis børn først kommer fra skolen klokken 15.30-16.00 fire dage om ugen, så vil det kun øge skoletrætheden. Det er helt uholdbart.«

Powered by Labrador CMS