Emilie Mengs fætter i retten for sjusk med indsamlingspenge

Onsdag skal Emilies fætter i retten.

Udgivet Opdateret

Emilie Mengs fætter stiftede tilbage i 2016 en indsamling til en dusør til den eller de, der kunne være med til at opklare den dengang 17-årige Emilies forsvinden.

Som det nok er de fleste bekendt, så blev liget af Emilie Meng fundet juleaftensdag 2016 ved en sø ved Borup. Derfor skulle det indsamlede beløb gå til organisationer og personer, der havde deltaget i eftersøgningen.

De indsamlede penge – knap 70.000 kroner – står dog stadig på fætterens konto. Derfor skal han nu i retten. Det skrive Sjællandske.

Emilie Mengs fætter har ifølge Sjællandske ikke sendt regnskab til Indsamlingsnævnet, hvillket er årsagen til, han onsdag skal i retten, hvor han modtager en straksbøde for forholdet. Noget, han er blevet rykket for to gange.

– Jeg lider af en kronisk tarmsygdom, og i alt det med Emilie, hvor jeg stod for størstedelen af eftersøgning, sociale medier, indsamling, gik jeg simpelthen ned med stress. Det gjorde, at min krop lukkede helt ned på grund af min sygdom, og jeg har tidligere kontaktet Indsamlingsnævnet for at høre, om der var en anden, der måtte overtage i forbindelse med indsamlingen, men det fik jeg afslag på, fortæller fætteren til Sjællandske.

Lægger sig ned

Han lægger sig dog fladt ned i sagen, og han fortæller til Sjællandske, der nu er sat en revisor på sagen, og at pengene bliver udbetalt, når det hele er på plads.

Overblik over Emilie Meng-sagen

* 10. juli: Emilie Meng meldes savnet. Hun skulle have været på arbejde som kirkesanger i Korsør Kirke søndag, men mødte ikke op.

Emilie Meng blev sidst set klokken 4 samme morgen, da hun tog afsked med sine to veninder ved Korsør Station efter en bytur i Slagelse.

Fra stationen skulle hun gå cirka to kilometer alene gennem byen for at nå hjem til forældrenes hus i byens centrum.

* Politiet sætter en stor efterforskning i gang. Blandt andet bliver flere kolonihaveforeninger i Korsør gennemsøgt uden resultat.

* Adskillige frivillige leder også efter den 17-årige uden held. I august går foreningen Missing People ind i sagen og laver en eftersøgning i Korsør.

* I oktober kommer det frem, at en 33-årig mand i august har været anholdt og sigtet for drabet på Emilie Meng. Men det viste sig, at han ikke havde noget med sagen at gøre.

* Politiet ransager også en adresse i Korsør fem gange. En af ransagningerne kom i stand, efter at naboer havde meldt to personer til politiet.

Anmelderne havde aflyttet adressen, og de mente at have hørt lyde fra en indespærret person.

Politiet fandt ikke noget, og de to har siden krævet erstatning for ransagningerne.

* 24. december: En person finder om eftermiddagen en død person i en sø ved Regnemarks Bakke ved Borup på Sjælland.

* 25. december: Politiet oplyser, at personen, der blev fundet i søen ved Borup, er Emilie Meng. Hun er altså blevet fundet død mere end 60 kilometer fra Korsør Station, hvor hun tog afsked med sine veninder.

Hun har været udsat for en forbrydelse, oplyser politiet uden at ville komme ind på, hvordan drabet skal være sket.

Det kommer frem, at politiet formoder, at Emilie Meng er blevet anbragt i søen på dagen for hendes forsvinden eller i dagene umiddelbart efter.

* 4. januar: Politiet oplyser, at man har modtaget flere end 250 henvendelser om drabet, siden den unge pige blev fundet juleaftensdag.

* 19. januar: Emilie Meng bliver begravet klokken 11 i Sankt Povls Kirke i Korsør. Begravelsen er udelukkende for personer, der har tilknytning til Emilie Meng og familien.

* 20. juni: Nyt spor i Emilie Meng-sagen. Politiet efterlyser en hvid Hyundai i30 – eller en bil, der ligner den.

* 4. oktober: Politiet efterlyser nye vidner med en rekonstruktion efter offentliggørelsen af, at et vidne muligvis har set drabsmanden ved Regnemarks Bakker, hvor Emilie Mengs lig blev fundet.

Kilder: Ritzau, Newsbreak.dk og tv2.dk.

Emilie Mengs drabsmand er stadig på fri fod.

Powered by Labrador CMS