Enhedslisten vil rydde op efter asociale reformer

Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt Nielsen. Foto: Uffe Weng/Scanpix.
Udgivet Opdateret

Hvis Helle Thorning-Schmidt (S) bliver genvalgt som statsminister, så vil hun allerede ved de første finanslovsforhandlinger i efteråret blive mødt med krav fra Enhedslisten om at forbedre vilkårene for de grupper, der er blevet ramt af regeringens mange hårde reformer, skriver partiet i en pressemeddelelse.

Langtidssyge, mennesker med handicap og personer i fleksjob er ifølge Enhedslisten alle blevet hårdt ramt af krisens reformer. Deres økonomi er blevet drastisk forringet, og de er blevet underlagt endnu skrappere regler om arbejdstvang og kontrol.

Enhedslisten vil efter valget kræve et opgør med dele af reformerne af førtidspension og fleksjob, kontanthjælp og sygedagpenge.

»Helle Thorning og Lars Løkke er enige om, at krisen er slut. Men for mennesker, der er ramt af sygdom og handicap, er krisen langt fra forbi. De lever hver eneste dag med konsekvenserne af de reformer, som alle partierne fra SF til DF har gennemtrumfet. For Enhedslisten er krisen først slut, når alle er med ude på den anden side,« siger partiets politiske ordfører Johanne Schmidt-Nielsen (Ø).

Hun mener, at maskerne i det sociale sikkerhedsnet er blevet uhyggeligt store som følge af de reformer, som regeringen og SF har gennemført sammen med højrefløjen.

»Der er ikke langt fra en tryg tilværelse til en splittet familie og social deroute. Der skal bare en alvorlig arbejdsulykke til, så er du på vej ned ad slisken. Vi skal have knyttet maskerne i sikkerhedsnettet langt tættere, ikke klippe det i stykker,« siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Hun kalder reformerne af førtidspension, fleksjob, sygedagpenge og kontanthjælp en alvorlig trussel mod trygheden for lønmodtagerne, da alle kan blive ramt af sygdom og handicap.

»Efter et valg vil det være en hovedopgave for Enhedslisten at få ryddet op efter konsekvenserne af de dybt asociale reformer, som er blevet gennemført under krisen. Hvis de siger krisen er slut, så er det altså de her mennesker, der står forrest i køen til genopretning,« siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Powered by Labrador CMS