FDM: Derfor skal du lade være med at købe bil nu

Familier skal have råd til en sikker bil, derfor fjernes høj afgift på biler, men den lave sænkes, lyder det fra regeringen. Men intet er sikkert endnu, og det får FDM til at advare danskerne mod at bruge deres penge.

I regeringens skatteudspil foreslås det, at afskaffe den høje registreringsafgiftssats på 150 procent. Derudover skal den lave sats sænkes fra 105 til 100 procent. KLIK for at se, hvor meget, de mest populære biler falder i pris. Foto: Dennis Lehmann/arkiv/Scanpix
I regeringens skatteudspil foreslås det, at afskaffe den høje registreringsafgiftssats på 150 procent. Derudover skal den lave sats sænkes fra 105 til 100 procent. KLIK for at se, hvor meget, de mest populære biler falder i pris. Foto: Dennis Lehmann/arkiv/Scanpix
Udgivet Opdateret

Det skal være billigere at købe ny bil, hvis det står til regeringen.

I skatteudspillet, som er præsenteret tirsdag, foreslås det, at der bliver indført én fælles beskatning på 100 procent på alle personbiler.

Regeringen ønsker helt at afskaffe den høje registreringsafgiftssats på 150 procent. Og yderligere skal den lave sats sænkes fra 105 til 100 procent.

Det handler om sikkerhed, når regeringen vil nedsætte registreringsafgiften, fortæller økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll (LA).

– Det skal være lettere at være dansker. Derfor vil regeringen sætte registreringsafgiften på biler ned til 100 procent, sådan så familierne får råd til en mere sikker bil, siger ministeren i en video.

Skatteudspillet er dog netop stadig kun et udspil. Hos FDM betyder det, at man mandag valgte at komme med følgende opfordring til danskere, der barsler med tanken om at købe ny bil: Vent.

FDM skriver således, at man bør vente med at købe ny bil, til finansloven er helt på plads. Så længe politikerne forhandler om at bedsætte registreringsafgiften, og intet er helt på plads, bør man væbne sig med tålmodighed.

”Den høje registreringsafgift har en afgørende betydning for langt de flestes bilkøb. Er der udsigt til, at den måske justeres, så er det fornuftigt, at man som forbruger venter, hvis det er muligt at udskyde bilkøbet,” siger afdelingschef i FDM, Torben Lund Kudsk til Fdm.dk.

Hurtig afklaring

Mandag fortalte Newsbreak.dk, at Lars Løkke Rasmussen ér klar over, at de igangværende diskussioner om registreringsafgiften gør ondt på bilsælgere landet over.

Polemikken

har fået bilbranchen til at opfordre til en hurtig afklaring på området, da usikkerheden – og især forventningen om snarligt faldende afgifter – kan få salget af biler til at gå helt i stå.

– Så snart man snakker om biler, bliver der stille. Derfor skal det afklares hurtigt, har Lars Løkke Rasmussen sagt til TV2.

I den forbindelse forlød det, at aftalen om registreringsafgiften måske forhandles færdig allerede i denne uge.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS