Fem gode råd: Sådan forebygger du demens

Hold hjernen aktiv – lær nyt og hold dig i gang hele livet. Foto: Iris/Scanpix
Udgivet Opdateret

Det nedsætter risikoen for demens, hvis man holder hjernen aktiv, er social og holder sig sund

Det var en stor succes da Sundhed og Ældre i Randers Kommune afholdt foredragsaften om demens i Ridehuset ved Værket tirsdag den 28. april 2015.

– Demens er et voksende problem i samfundet, og vi skal gøre alt, hvad vi kan for de demente og deres pårørende, siger Leif Gade, udvalgsformand for Sundhed og Ældre i Randers Kommune.

Omdrejningspunktet for arrangementet om demens var foredragsholderen Steen G. Hasselbalch, som er professor på Nationalt Videnscenter for Demens og overlæge på Neurologisk Klinik på Rigshospitalet, og han understregede vigtigheden af forebyggelse.

– Forebyggende indsats ser ud til at kunne bremse stigningen i demenstilfælde. Man skal derfor være opmærksom på sig selv og sit helbred og tage det alvorligt, hvis man oplever ændringer, fortalte Steen G. Hasselbalch.

Professoren præsenterede den nyeste forskning på demensområdet, og han afsluttede med at give fem gode råd til, hvordan man selv kan nedsætte risikoen for demens. Tre af disse råd er centreret om fysisk sundhed.

Se de gode råd i galleriet herover.

Powered by Labrador CMS