Fik håndboldmål i hovedet: Ni-årig uden for livsfare

Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

En ni-årig dreng, der onsdag blev indlagt efter en alvorlig ulykke med et håndboldmåd, er nu i bedring

Den ni-årige dreng, som onsdag blev alvorligt kvæstet af et væltende håndboldmål, har det bedre.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi til bt.dk.

»Hans tilstand er stabil, og han er uden for livsfare, som det ser ud nu,« lyder det fra kommunikationsmedarbejder Martin Bjerregaard.

Ulykken skete, da 2. klasse på Absalons Skole i Roskilde onsdag havde idræt. Børnene havde gang i et boldspil i skolens gymnastiksal, da den ni-årige dreng fik sin ene fod viklet ind i målets net. Da han forsøgte at vriste sig fri, væltede målet og ramte ham i hovedet og han pådrog sig et alvorligt kraniebrud.

Drengen blev fløjet med helikopter til Rigshospitalet, hvor han blev lagt i respirator. Nu er han ude af respiratoren igen, og de seneste meldinger lyder, at han er i bedring.

Det er ifølge politiet endnu for tidligt at sige noget om, hvorvidt han pådrager sig varige mén.

Efter ulykken blev Arbejdstilsynet tilkaldt for at hjælpe politiet med at undersøge gymnastiksalen. Onsdag aften valgte Arbejdstilsynet at udstede et såkaldt strakpåbud til skolen. Det betyder, at håndboldmålene ikke må bruges igen, før det er fastgjort ordentligt.

Ifølge Martin Bjerregaard fra Midt- og Vestsjællands Politi er det Arbejdstilsynets undersøgelser af målene og hallen, der senere er udslagsgivende for, om nogle kan gøre ansvarlig for ulykken, og om ulykken får et retsligt efterspil.

Powered by Labrador CMS