Fire meter hvid haj angriber 17-årig surfer

En 17-årig erfaren surfer blev skubbet af sit bræt og angrebet af en stor hvid haj under en surftur med sine venner.

Udgivet Opdateret

17-årige Cooper Allen blev angrebet af en haj, under en surftur ved Lighthouse strand i Ballina Australien. En 4 meter lang hvid haj blev set ud for stranden kort efter angrebet. Det skriver det australske medie Sydney Morning Herald.

Cooper Allen var med sine venner ude og fejre sommerferien med en tidlig surftur, da han blev skubbet af sit bræt og bidt i benet af en hvid haj. Hans ven hjalp ham ind til stranden, hvor en sygeplejerske, der ikke var på arbejde, gav ham førstehjælp.

Trods den traumatiske oplevelse var Cooper i godt humør og kom med flere jokes. Heriblandt at de ikke skulle fortælle hans mor, hvad der var sket. Han jokede også med redderne, der tog ham med til hospitalet, hvor han blev udskrevet tirsdag, efter at blive syet. På billedet ovenover ses han på hospitalet sammen med sin far.

Hajnet skrottet

Angrebet kommer få uger efter et forslag om at sætte et hajnet op er blevet skrottet. Cooper var selv blandt dem, der var imod beskyttelsen. Han syntes, det var et spild af penge.

– Vi tager stadig derud med eller uden nettet. Det er vores eget valg. Jeg synes ikke, vi har brug for et net, sagde Cooper til et australsk medie et par måneder siden.

Efter angrebet blev der igangsat en eftersøgning af hajen ved hjælp af helikopter og jetski. Efter den blev fundet, skubbede livreddere den længere ud i havet ved hjælp af jetski. Mens andre surfere hjalp teenageren evakuerede en livredder vandet.

Angrebet skete den første dag stranden blev patrolleret af livreddere i den nye 16/17 sæson. Alle strande ved Ballina blev lukket i 24 timer efterfølgende.

Mange tidligere angreb

Sidste år igangsatte regeringen i New South Whales en serie af tiltag for at forebygge hajangreb som følge af en række hajangreb. Heriblandt på Lighthouse strand.

Den kendte surfer Sam Morgan fik et alvorligt bidemærke på sit venstre lår, da han blev angrebet af en mistænkt tyrehaj sidste år i november ved samme strand. En 41-årig japansk surfer døde grundet alvorligt blodtab februar sidste år,  efter en hvid haj bed ham i benet ved en strand nord for Lighthouse strand.

Der har været 19 hajangreb på stykket mellem Byron Bay og Evans head mellem 2000 og 2015. Fire af disse var ved Lighthouse strand.

Cooper er stadig i godt humør på hospitalet sammen med sin far. Bidemærkerne i hans ben er tydelige.

Man mener, at det var denne haj, der angreb Cooper.

Livreddere sørgede for at jagte hajen længere ud i havet, inden stranden blev åbnet igen.

 

Powered by Labrador CMS