Flere personer er døde: Lucifer rammer Europa

En voldsom hedebølge har ramt flere syd- og østeuropæiske lande.

Udgivet Opdateret

I disse dage har meteorologer i det syd- og østlige Europa travlt med at udsende advarsler efter en massiv hedebølge har ramt i et bredt bælte hen over Europa.

Onsdag blev der målt temperaturer på 44 grader på Sicilien og i dagen efter bankede termometre i Rom op på 43 grader. Det skriver BBC.

Men det er langt fra kun Italien, der i disse dage oplever ekstreme temperaturer. Lige nu er der på den europæiske vejrvarslingstjeneste Meteoalarm udsendt advarsler om ekstremt farligt vejr i områder i ti lande på grund af heden. Det drejer sig om Italien, Bosnien-Herzegovina, Schweiz, Kroatien, Ungarn, Montenegro, Polen, Rumænien, Serbien og Sloveninen.

– Tag forholdsregler, vær opmærksom og følg myndighedernes anvisninger. Hold dig opdateret med den seneste vejrudsigt og forvent væsentlige forstyrrelser i dagligdagen. Undgå alle unødige rejser, lyder rådet fra de italienske myndigheder til personer i regionerne Sicilien, Puglia og Basilicata.

Også i for eksempel Spanien, Sydfrankrig, Østrig og Grækenland varsles der om farligt vejr.

Hedebølgen, der er blevet døbt Lucifer, er den værste, der ramt Europa siden 2003, og den har allerede haft tragiske konsekvenser. I både Polen og Rumænien har den ekstreme varme kostet en person livet.

Den ekstreme hede forventes at vare frem til midten af næste uge.

Powered by Labrador CMS