Flere småuheld i forbindelse med hjemrejsetrafikken

Mens politiet ved grænsen ikke har problemer med trafikken, melder politi på Sjælland om flere mindre uheld.

Storebæltsbroen har oplevet sin del af uheld i dag på en af årets store rejsedage. Arkivfoto: Scanpix.
Udgivet Opdateret

Hjemrejsetrafikken på skolesommerferiens sidste søndag har ikke givet så mange problemer, som man kunne have frygtet.

Ved grænsen oplyser politiet i Padborg, at der ikke har været problemer med køer eller uheld, mens især Sjælland har været plaget af flere småuheld.

Sidst på eftermiddagen blev Storebæltsbroen kortvarigt lukket i østlig retning på grund af et mindre uheld. Bilerne kunne passere uheldsstedet i et spor, men alligevel fik bilister ikke lov til at køre op på broen fra Fyn.

– Det skyldes, at der af sikkerhedsmæssige grunde ikke må dannes kø, så bilerne holder stille på selve broen, forklarer vagtchefen ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Ved 18.30-tiden oplyser Sund & Bælt på Twitter, at der ikke længere er kødannelse ved broen.

Formanede på Twitter

Tidligere søndag betød to mindre uheld på Vestmotorvejen med nogle timers mellemrum, at motorvejen i korte perioder kun var farbart i et spor.

Uheldene fik Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til at komme med følgende formaning på Twitter:

“VIGTIGT i trafikken her sidste søndag i skoleferien at trafikanterne holder afstand og viser hensyn, så vi undgår alle de her småuheld.”

Senere søndag aften kørte en bus endda i stå omkring Øresundsmotorvejen, men heller ikke det rykkede det store ved trafikken. Og selvom der har været mange uheld, synes man fra Vejdirektoratets side ikke, at det har været værre end frygtet.

– Det har været meget roligt for en søndag aften, til trods for at det er store hjemrejsedag, siger Stine Hansen, Vagtchef ved Vejdirektoratet til Newsbreak.dk.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS