Forsker: Yahya Hassan kommer næppe i Folketinget

ARKIVFOTO. Nationalpartiet opgiver at stille op til folketingsvalget. ( Der er ikke længere håb hos Nationalpartiet om at blive opstillingsberettiget til valget, siger formand. (se Ritzau historie 290744) ARKIVFOTO. I gennemsnit lykkes det for cirka hver anden opstillede kendt at blive valgt, viser en ny opgørelse. (se Ritzau historie 122230) -Arkiv- SE RITZAU Nationalpartiet: Yahya Hassan igen ramt af knytnæveslag BV.: Pressemøde tirsdag den 7. april kl. 14 på Hotel Stay i København. Nationalpartiets formand Kashif Ahmad introducerede kort politikeren Yahya Hassan, hvorefter Hassan grundigt redegjorde for de tanker og overvejelser, der ligger bag hans kandidatur.
Udgivet Opdateret

Der er under 10 procent chance for, at Yahya Hassan kommer i Folketinget som løsgænger, vurderer forsker.

Der er under 10 procent sandsynlighed for, at den kontroversielle digter Yahya Hassan vælges ind i Folketinget som løsgænger ved valget den 18. juni, vurderer professor i statskundskab ved Aarhus Universitet Rune Stubager over for Ritzau.

Valgforskeren mener dog, at Yahya Hassan er den af de indtil videre syv kandidater fra Nationalpartiet, der forsøger at stille op som løsgængere ved valget, der har størst chance for at blive valgt ind.

– Jeg tror, at han får et bedre valg, alene fordi han er mere kendt, men jeg tvivler på, at han vil kunne samle stemmer nok. Der er andre kandidater med indvandrerbaggrund, der stiller op i samme kreds, og dermed er der flere om buddet, siger Rune Stubager.

Han peger på, at Yahya Hassan med sin indvandrerbaggrund ikke automatisk kan forvente at høste flere stemmer hos vælgere med indvandrerbaggrund, end andre kandidater kan.

– Folk med en baggrund uden for Vesteuropa og Nordamerika stemmer traditionelt mindre og har en tendens til at stemme på kandidater fra deres egen etniske gruppe.

– Det bliver en hæmsko for Yahya Hassan, der har palæstinensisk baggrund. Så derfor er det ikke sikkert, at han vil kunne trække særlig mange stemmer i det miljø.

Rune Stubager peger på, at Yahya Hassan derudover i nogle indvandrerkredse ses som en ganske kontroversiel figur.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS