Her er de: Seks danskere blandt verdens rigmandselite

Seks danskere er på listen.

De rige bliver rigere, og hele seks danskere er på listen over de 500 rigeste i verden. Ikke overraskende har de fleste forbindelse til Lego. Se danskerne her i galleriet. Genrefoto: Scanpix
De rige bliver rigere, og hele seks danskere er på listen over de 500 rigeste i verden. Ikke overraskende har de fleste forbindelse til Lego. Se danskerne her i galleriet. Genrefoto: Scanpix
Udgivet Opdateret

Klodens rigeste personer har hidtil i 2017 øget deres formue med sammenlagt én billion dollar – svarende til 6300 milliarder kroner. Det svarer til godt tre gange Danmarks bruttonationalprodukt. I alt er der seks danskere på listen, og de fleste har – ikke overraskende – direkte forbindelse til vores helt store eksport-succes, Lego.

Bag udregningen står Bloomberg News, der dagligt rangerer verdens 500 rigeste personer på baggrund af udviklingen på aktiemarkederne, og netop aktiekurserne er de seneste 12 måneder kommet op i nye højder.

MSCI World Index er gået frem med næsten 20 procent. Det samme er det amerikanske indeks Standard & Poor’s 500. Lægger man de 500 rigeste personers formuer sammen ender beløbet på 5,3 billioner dollar.

Ved udgangen af 2016 var formuen på 4,4 billioner dollar, og de ultrarige har dermed haft en formuestigning på 23 procent.

Vanvittig stigning

Jeff Bezos, stifteren af Amazon, indtager førstepladsen på Bloombergs liste over milliardærer. Hans formue er svulmet med 34,2 milliarder dollar til 99,6 milliarder dollar.

Alene på en enkelt dag i oktober voksede hans pengebjerg med 10,3 milliarder dollar, da Amazon præsenterede et langt større overskud, end analytikere havde ventet. Dermed overhalede den 53-årige Bezos, der grundlagde Amazon i en garage i Seattle i 1994, Bill Gates som verdens rigeste individ.

Medstifteren af Microsoft er god for 91,3 milliarder dollar. Den 62-årige Gates har gennem årene modsat Bezos doneret milliarder til velgørende formål. Senest i august, da han donerede Microsoft-aktier til en værdi af 4,6 milliarder dollar til den fond, han har oprettet sammen med sin hustru, Melinda.

Hold fast

Ifølge investeringsekspert Mike Ryan, der rådgiver finanshuset UBS’ s mest velhavende klienter, er den langvarige fremgang på aktiemarkederne nærmest uden sidestykke.

– Af alle de råd, vi i løbet af året har givet folk, har det vigtigste været, at de skulle holde fast i deres investeringer, siger han til Bloomberg.

Men der er også dollarmilliardærer, som har set deres formue skrumpe i 2017.

58 af de 500 personer er således blevet “fattigere”.

Franskmanden Patrick Drahi, der er blevet rig inden for telekommunikation, anslås af være god for 6,3 milliarder dollar. Det er en nedgang på 4,1 milliarder dollar eller 39 procent i forhold til året før.

Seks danskere på listen

Klodens 500 rigeste personer har hidtil i 2017 øget deres formue med sammenlagt én billion dollar eller næsten 6300 milliarder kroner.

På Bloombergs liste finder vi seks danskere. Det er blandt andet Kjeld Kirk Kristiansen, der er tredje generation af familien bag legetøjsgiganten Lego. Han er højst placerede dansker, men findes blot på listen som nummer 102.

Det siger lidt om, hvor mange penge, der er i spil for at komme i betragtning som superrig.

Generelt tegner Lego-arvinger sig for en del af placeringerne på “dansker-listen”, du kan se i galleriet her over artiklen. På listen er også Coloplast-milliardæren Niels Peter Louis-Hansen, der tidligere har stået frem og fortalt om, hvordan han var udsat for et frygteligt røveri. Det kan du læse om her. 

Powered by Labrador CMS