Her kan du se Margrethes private broderier

Hundrede af broderierne udstilles for første gang

Dronning Margrethe udstiller for første gang omkring hundrede af sine private broderier. Foto: Leif Tuxen
Udgivet Opdateret

Det danske kongehus stiller i en ganske stærk opstilling, når dronning Margrethe og prinsesse Benedikte 23. april deltager i åbningen af ‘Kongernes Samling’ på Koldinghus i Kolding.

Samtidig åbner to nye udstillinger. Den ene er ‘Dronningens Broderier’, som er blevet til på Dronningens eget initiativ og viser den kreativitet og mangfoldighed af genstande, som Dronningen selv har designet mønstre til og derefter broderet.

I udstillingen vises cirka hundrede af Dronningens private broderier for første gang nogensinde.

Lukket arrangement

Udstillingen ‘Christian 5. – Konge, kriger og salvet af Gud’ åbner også denne dag. Her vises kongelige skatte, som knytter sig til fortællingen om Christian 5. og hvoraf mange af dem forlader hovedstaden for første gang.

Blandt genstandene er overdådige krigsdragter, våben, pragtgenstande, narhvalstronen og kongens salvingskåbe.

Siden den sidste salving i 1840 har kåben kun været anvendt ved monarkens castrum doloris (den offentlige fremvisning af kisten før den kirkelige handling, red.). Kåben blev sidst brugt ved Frederik 9.s død i 1972.

Der bliver live-streamet

Kongernes Samling Koldinghus åbner for offentligheden lørdag den 24. april.

Selve åbningen af udstillingerne er lukket for offentligheden på grund af corona-restriktionerne. Der bliver dog livestreamet fra arrangementet på Koldinghus’ Facebookside.

Powered by Labrador CMS