Hylder Chris Anker

Chris Anker Sørensen bliver hyldet, når Hammel Cykle Klub lørdag står bag en cykeltur til ære for bysbarnet

Hammel Cykle Klub hylder Chris Anker Sørensen i weekenden. (Arkivfoto)
Hammel Cykle Klub hylder Chris Anker Sørensen i weekenden. (Arkivfoto)
Udgivet Opdateret

Chris Anker Sørensen mistede livet i en trafikulykke i Belgien i lørdags, men den tidligere cykelrytter bliver ikke glemt i sin barndomsby, Hammel.

Hammel Cykle Klub hylder i den kommende weekend bysbarnet med en fælles cykeltur, fortæller formand Lars Toft Pedersen til DR.

- Chris har været synonym med Hammel Cykle Klub. Når man siger, at man er herfra, så siger alle, om det ikke er der, "Oksen fra Hammel" er fra? Det bliver man altid spurgt om, siger Lars Toft Pedersen med henvisning til Chris Anker Sørensens kælenavn.

60 km

Deltagerne skal lørdag cykle 60 kilometer på en rute, der er blevet døbt "Chris Anker-ruten".

Ruten kommer blandt andet til at føre rytterne over Pøt Mølle-bakken, som Chris Anker Sørensen selv har besteget utallige gange.

Sondere terrænet

Chris Anker Sørensen var i Belgien som ekspert for TV2 ved VM i cykling, da han var ude at sondere terrænet på sin cykel i lørdags.

Han blev ramt af en bil og døde af sine kvæstelser.

Det har ramt den danske og internationale cykelverden hårdt, og Chris Anker Sørensen har fået utallige hilsner med på vejen efter sin død.

Stor interesse

Det har man også bidt mærke i hos Hammel Cykle Klub, hvor Chris Anker Sørensen jævnligt kom på besøg.

Interessen for at deltage i lørdagens løb har således været stor.

- Opbakningen bekræfter os i, at den opfattelse, vi har af Chris, er rigtig mange steder. Det er ikke bare i Hammel, men i hele landet og uden for landets grænser, at han vil blive savnet, siger Lars Toft Pedersen.

De deltagende ryttere i lørdagens mindeløb triller ud på ruten klokken 10.00 fra Hammel Cykle Klubs klubhus.

Nye oplysninger om Chris Anker Sørensens død

'Han kom kørende langs vejen på en cykelsti, og da han skulle krydse vejen, blev han ramt af en varevogn. Der er ikke noget, der tyder på, at føreren af varevognen har gjort noget ulovligt. Han har heller ikke været påvirket af hverken alkohol eller narkotika'

Sådan fortæller Fien Maddens, talsmand fra anklagemyndigheden i Brugge, til B.T. dagen efter Chris Anker Sørensens død, da han blev ramt af en varebil på Havenrandweg-Zuid i Zeebrugge i Belgien.

Senere slår hun fast at der var tale om 'en tragisk ulykke'.

Begik ikke fejl
Det var ved 13-tiden lokal tid Chris Anker Sørensen blev ramt af varebilen.

Efterfølgende blev en bilinspektør kaldt ud for at fastlægge årsagen til ulykken.

Politiet har efterfølgende ligeledes ifølge B.T. slået følgende fast:

'Bilinspektøren kunne konstatere, at føreren af varevognen ikke begik nogen fejl, som førte til ulykken. Cyklisten skal holde tilbage i krydset.'

Efterlader hustru og to børn
Han blev 37 år gammel og efterlader sig sin kone og to børn. Hans familie er blevet orienteret via politiet i Belgien og Danmark, lyder det.

TV 2 oplyser desuden, at stationens medarbejdere i Belgien er blevet tilbudt krisehjælp, og at de selv kan beslutte, hvorvidt de ønsker at blive i Belgien til cykel-VM eller tage hjem.

Chris Anker Sørensen kørte som professionel cykelrytter i adskillige år for Bjarne Riis' hold, der i de år både hed CSC, Saxo Bank og Tinkoff-Saxo.

Powered by Labrador CMS