Kender du flagreglerne i Danmark?

Det er ikke ligegyldigt, hvad du hænger i stangen.

Udgivet Opdateret

Der kan være mange gode grunde til at hejse flaget i haven eller på altanen. Fødselsdage, bryllup, besøg af moster Ella fra USA og meget andet. Men man skal være opmærksom på, at det ikke er alt, som er tilladt.

Artiklen fortsætter under videoen

Som udgangspunkt må man nemlig kun benytte vores eget flag – Dannebrog – og det kræver særlig tilladelse, hvis den regel skal omgås. Der er dog visse undtagelser. Det fremgår af bekendtgørelsen om Forbud mod at benytte fremmede Nationsflag fra 1915.

Forvirret? Så se i galleriet ovenfor, hvad man må og hvad man ikke må.

Det gælder dog andre regler på to af disse.  Det er den 21. juni, der er Grønlands nationaldag og den 29. juli, der er Færøernes nationaldag. Her flager man nemlig med henholdsvis det Grønlandske og Færøske flag på offentlige bygninger og institutioner.

Typisk kan man ikke få tilladelse, hvis der er tale om en dag, hvor man i Danmark mindes særlige nationale begivenheder. Eller sagt på en anden måde, så må der kun må flages med Dannebrog på officielle danske flagdage og dem er der i år 19 af.

Iøvrigt har man som privat person slet ikke pligt til at flage på de nationale flagdage. Anderledes forholder det sig med offentlige og statslige institutioner, militæret samt kongehuset. De skal.

Kilde: Bolius.

Powered by Labrador CMS