Kendt TV-vært efter valggyser: Sprænger sig ind i byrådet

Ole Stephensen er trods sidsteplads på listen blevet valgt ind i byrådet i Gentofte.

Ole Stephensen kendt som TV-vært og humørbombe har sprængt listen i Gentofte. Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

Ole Stephensen er for mange et kendt ansigt synonymt med både humor og morgen-TV. Nu kan den kendte TV-mand tilføje endnu et hverv til sit CV. Han skal nemlig være byrådsmedlem i Gentofte Kommune, skriver TV2 Lorry.

Dermed kan man i den grad tale om, at det er lykkedes Ole Stephensen, der var opstillet for Konservative som nummer 23 på listen, at sprænge listen.

Partiet fik absolut flertal i den nordsjællandske kommune med 13 ud af 19 pladser i byrådssalen. Alligevel lykkedes det Ole Stephensen at blive valgt ind. Det skyldes en “overvældende mængde personlige stemmer”.

Jeg er kendt

Det er ikke uhørt, men dog sjældent, at partilisterne sprænges af en kandidat. Her kan det snildt være en fordel at have et kendt ansigt. Ole Stephensen selv mener da også, at det kan have haft en betydning.

– Jeg formoder, at du tror, jeg skal være ærlig her. En stor del af det skyldes selvfølgelig, at folk allerede ved, hvem jeg er. Jeg håber, at resten af stemmerne betyder, at folk ved, hvad jeg stårr for, siger Ole Stephensen til TV2 Lorry.

Ole Stephensen fik omtrent 580 personlige stemmer – fjerdeflest af de konservative.

Han er ikke den eneste kendis, der skal gøre sig som kommunalpolitiker. I Viborg er tidligere håndboldtræner Ulrik Wilbek blevet valgt som borgmester.

Powered by Labrador CMS