Kim Larsen-optog risikerer at ende i farlig situation

Politiet opfordrer bilister til at holde sig fra område.

Udgivet Opdateret

Opdatering 19.53: 

Københavns Politi vurderede tidligere fredag aften, at godt 10.000 mennesker ville gå mindeoptog for Kim Larsen i København. Det tal er eksploderet, og op mod 30.000 mennesker er fredag aften på gaderne. Det er et problem.

Problemet er, at optogets mål er Nytorv og Gammeltorv.

– Så bliver pladsen i hvert fald spændt til bristepunktet, og vi risikerer en situation, hvor folk må mase sig frem. Og det skal vi helst ikke ud i, siger vicepolitiinspektør Jesper Bangsgaard fra Københavns Politi, til Ritzau.

Han opfordrer folk til at overveje, om de vil med hele vejen eller stoppe før målet.

Original artikel:

Søndag formiddag mistede Danmark et af sine største musik- og kulturikoner.

Og der er rigtig mange rundt om i landet, der vil hædre Kim Larsen og sende trubaduren afsted mod Vorherre med tasken fuld af musik, fest og farver.

I København har Jeppe Bjørnberg Hansen og Camilla Christensen arrangeret et mindeoptog, der slutter ved Gammeltorv og Nytorv.

Optoget er sat til at starte 18.00 ved Sofiegården på Christianshavn, hvor Larsen slog sine folder som ung. Herfra går man over Langebro for at mindes de gyldne Gasolin-dage i halvfjerdserne.

Bilister bliver berørt

Tusindvis af danskere har på Facebook givet udtryk for, at de vil møde op. Det glæder medarrangør Jeppe Bjørnberg Hansen, men overrasker ham ikke:

– Kim Larsen er blevet kaldt nationalskjald, og er i min optik en kunstner i liga med H.C. Andersen og Søren Kierkegaard. Han har givet så mange danskere så meget, så jeg føler, at vi skylder ham en hyldest, siger han.

Københavns Politi skriver fredag aften på Twitter, at der er så mange, der ønsker at deltage i mindemarchen, at der er trafikale problemer i byen.

Problemerne har ramt Torvegade, og politiet opfordrer derfor bilister, der i den kommende tid skal forbi den del af byen, til at køre helt uden om Christianshavn.

Mindeoptog fredag og koncert søndag

I Odense, hvor Larsen tilbragte sine sidste 24 år, har eventfirmaet Empyreum Akademia og frivilligorganisationen Mit Odense arrangeret et mindeoptog fredag.

Man begynder i Munkemose klokken 18 og ender på Sortebrødre Torv.

Undervejs vil Kim Larsen-coverbandet En Lille Pose Støj spille minikoncert på Amfipladsen. Herfra går man i fakkeloptog til Løvstrups Vinstue, der var Larsens stamsted i byen.

I Aarhus har Steffen Petersen og Jannie Sicko sat et mindeoptog op fredag.

Deltagerne samles på Rådhuspladsen klokken 19. Herfra sætter man kurs mod Store Torv, hvor der vil blive sunget fællessang.

Steffen Petersen, den ene af arrangørerne, håber på et mindeoptog i Kim Larsens ånd.

– Jeg forventer, at vi får sendt Kim Larsen afsted med fest, farver, guitarspil og smil. Det tror jeg, han ville have ønsket, frem for at vi grædende og stille går gennem gaderne, siger Steffen Petersen.

Over 4000 har vist interesse på Facebook.

DR holder søndag stor mindekoncert, hvor Kim Larsen-numre bliver nyfortolket. Den bliver sendt direkte på tv fra klokken 19:30.

Powered by Labrador CMS