Kirke rippet for arkitekt-tegnede tagrender

Fem meter kobbertagrender er stjålet fra en kirke. På gaden er de intet værd. Det er - eller var - de for kirken.

Udgivet Opdateret

Tyve har natten til onsdag – med en vinkelsliber – skåret tre tagrender ned af klokketårnet ved Sønderbro Kirke på Bygholm Parkvej i Horsens.

Det skriver Horsens Folkeblad.

Tagrenderne har en samlet længde på omkring fem meter. Og det var Rolf Vagndorf, der er kirketjener ved Sønderbro Kirke, der opdagede tyveriet.

– De er kommet engang, efter vi er gået hjem. Så har de skåret hængslerne over og hevet dem ud, fortæller han til Newsbreak.dk.

Han opfordrer alle naboer og genboer til at være opmærksomme og gerne ringe til kirkens personale – døgnet rundt – hvis man ser noget mistænkeligt uden for ‘åbningstid’.

– Det er drønærgerligt, for os er de jo uvurderlige, siger Rolf Vagndorf.

Overvågningskameraer ved kirken kommer ikke på tale. Det er der en helt speciel grund til.

– Vi vil gerne have, at folk kan komme anonymt i kirken. Vi har dog overvejet, om der skal ekstra lys op, siger kirketjeneren.

Arkitekttegnede tagrender

Tagrenderne tegnet af arkitektion Poul Niepoorts, der også har tegnet kirken. De er derfor helt unikke og lavet med respekt over for kirketårnet.

– Nu har nogen været der med en vinkelsliber og skåret det fantastisk smukke håndværk ned. Det er deprimerende, siger Ebbe Elm til Folkebladet.

Præsten mener ikke, at kobberværdien af tagrenderne er på mere end højst 2.000 kroner – og derfor langt fra kan stå mål med det, som kirken nu har mistet.

– Det er så trist og afstumpet, siger Ebbe Elm.

Flere kirketyverier

Det er kun få dage siden, Newsbreak.dk kunne fortælle om et tyveri fra Vær Kirke – også ved Horsens.

De stjålne gentande dukkede dog op igen. Hvordan politiet kom til bunds i den sag kan du læse HER.

Tyveriet er meldt til politiet.

Powered by Labrador CMS