Kom nedlukning i forkøbet – kostede dem dyrt

Det kan være dyrt at være på forkant med udviklingen.

Et par afbestilte deres tur timer for tidligt – det kostede dem dyrt. Foto: REUTERS/Fabian Bimmer/Scanpix
Udgivet Opdateret

Den 13. marts 2020 blev en markant dato for alle danskere. Her tonede statsminister Mette Frederiksen frem på skærmen ude i stuerne, og alvorligheden i ordene var ikke til at tage fejl af.

Danmark lukkede ned, og verden var godt i gang med det samme. Alle danskere, der var rejsende i udlandet, blev opfordret til at komme hjem med det samme, og man skulle da slet ikke tage på ferie.

En række danskere kom imidlertid Mette Frederiksen i forkøbet, og droppede deres planlagte rejser i dagene og timerne op til det historiske pressemøde.

Det kostede dem dyrt, fremgår det af en række kendelser fra Pakkerejse-Ankenævnet, som Newsbreak.dk har læst.

Ingen kære mor

En klager, der skulle have været på en 12.000 kroners opera-rejse til Hamborg netop 13. marts, afbestiller eksempelvis sin rejse 11. marts.

Det sker med henvisning til, at man i Tyskland har indført et forsamlingsforbud på 1000. Operaen har plads til 2000 gæster.

“Det er jeg ked af at høre. Da turen ikke er aflyst, kan jeg desværre ikke refundere noget,” lød svaret fra rejsearrangøren.

I en senere mail til Pakkerejse-Ankenævnet gør rejsearrangøren det klart, at man benytter sig af helt almindelige afbestillingsregler. Altså at man skal afbestille mindst 60 dage før, hvis man vil have sit fulde beløb tilbage.

Rejsearrangøren aflyste rejsen 12. marts klokken 16.

Alligevel får parret ikke en krone retur.

Flere tilfælde

Det samme gentager sig i flere sager, Pakkerejse-Ankenævnet har behandlet.

Et par mister eksempelvis et depositum på 6000 kroner ud af en rejse til 25.000 kroner på en golf- og bridgerejse til Italien, der aldrig blev til noget.

De skulle have været afsted i maj, og destinationen var den hårdt ramte Emilia-Romagna-region.

Parret afbestilte deres rejse 15. april, da hele verden var bankende orange på Udenrigsministeriets verdenskort.

Rejsevejledningerne på det tidspunkt gjaldt imidlertid kun til 10. maj – og parret skulle afsted 16. maj.

Og rejsearrangøren advarede da også i en mail om at aflyse rejsen for tidligt:

“For indeværende, hvor Rejsevejledningen ikke gælder frem til 16. maj, kan man vælge for egen regning at aflyse nu, og uden ref. fra hverken forsikringsselskabet eller fra Rejsebureauet. Så det vil da være en synd og skam!!”

I andre sager, Newsbreak.dk har læst, har klagerne mistet beløb langt over 20.000 på blandt andet rejser til Thailand og en skitur til Italien.

Powered by Labrador CMS