Kritik: Her vil Danmark tabe milliarder

Danmark kan gå glip af milliarder, hvis politikerne tøver med at lukke op for turisme, siger Thomas Woldbye.

Danmark bør udnytte, at landet er kommet godt gennem første del af coronakrisen, siger administrerende direktør i Københavns Lufthavn Thomas Woldbye. KLIK VIDERE OG SE, HVAD DER STÅR TIL AT GENÅBNE I FASE 3 OG FASE 4. (Arkivfoto). Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Scanpix
Danmark bør udnytte, at landet er kommet godt gennem første del af coronakrisen, siger administrerende direktør i Københavns Lufthavn Thomas Woldbye. KLIK VIDERE OG SE, HVAD DER STÅR TIL AT GENÅBNE I FASE 3 OG FASE 4. (Arkivfoto). Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Scanpix
Offentliggjort Sidst opdateret

Danmark kan miste milliarder af kroner, hvis politikerne er for længe om at åbne for turisme igen.

Det siger den administrerende direktør for Københavns Lufthavn, Thomas Woldbye, til Børsen.

Ifølge avisen er det første gang, at topchefen for Danmarks største arbejdsplads blander sig i debatten om, hvor hurtigt der skal åbnes for udenlandske turister og rejser ud af landet igen efter nedlukningen i midten af marts.

Thomas Woldbye konstaterer, at Danmark stod økonomisk stærkt, da coronakrisen ramte, og København var et populært rejsemål.

– Nu er vi kommet godt igennem første del af krisen. Det bør vi bruge til at genopbygge og forstærke den position. Vi kan spare og tjene milliarder ved at få genoprettet turismen og adgangen til at rejse hurtigt, siger han til Børsen.

Aktørerne i luftfartsbranchen er snart klar med et oplæg til regeringen, om hvordan der kan åbnes for både turisme og erhvervsrejser. Men politikerne er ifølge Thomas Woldbye meget forsigtige af bekymring for, at smitten løber løbsk.

Og så synes han, at debatten kredser lidt for meget om masker og mundbind.

– Der er masser af mennesker, der stadig gerne vil rejse. Men der er også mange steder, de bestemt ikke vil rejse hen. Danmark kan udnytte det forhold, at vi kom godt igennem sundhedskrisen, og at det er kendt ude i verden, siger han.

Lufthavnen i Kastrup har som mange andre lufthavne set deres forretningsgrundlag forsvinde i takt med, at flyselskaber som SAS og Norwegian har droppet stort set alle deres afgange som følge af coronakrisen.

Organisationen Wonderful Copenhagen har ifølge Børsen beregnet, at en genopretning af den københavnske turismeaktivitet i 2023 frem for et år senere vil betyde merindtægter på 26 milliarder kroner.

For nyligt blev fase 3 og 4 i genåbningen af Danmark vedtaget.

Hold virusset væk

Sådan undgår du at blive smittet med coronavirus Covid-19:

– Vask dine hænder tit, eller brug håndsprit.

– Brug mundbind

– Host eller nys i dit ærme – ikke dine hænder.

– Begræns den fysiske kontakt, og undgå håndtryk, kindkys og kram.

– Vær opmærksom på rengøring – både hjemme og på arbejdspladsen.

– Hvis du er ældre eller kronisk syg, så hold afstand, og bed andre tage hensyn.

Kilde: Sundhedsstyrelsen.

I galleriet ovenfor kan du se, hvad der står til at åbne i fase 3 og 4.

Powered by Labrador CMS