Kronprinsesse takker danske brandmænd

60 nye danske brandfolk er på vej til at hjælpe svenskerne med de omfattende skovbrande, der hærger landet.

Udgivet Opdateret

Frivillige danske brandmænd knokler løs for at hjælpe vores svenske broderfolk i kampen mod de omfattende skovbrande, der raserer landet.

Og der sættes pris på de heltemodige danskeres hjælp – nu også fra højeste sted.

For den svenske kronprinsesse Victoria har været forbi danskerne for at takke for hjælpen – og kronprinsessen tog sig både tid til at posere med brandmændene og tage en snak.

Det er Beredskabsstyrelsen, der leder det danske bidrag til slukningen i Sverige.

– Den danske indsats i Sverige har i alle henseender været kendetegnet ved godt samarbejde, siger Peter Kaas-Claesson, der koordinerer den danske indsats til Ritzau.

Han henviser til samarbejdet med både de kommunale beredskaber, hvis frivillige brandfolk deltager i indsatsen, med svenskerne og med Forsvaret, som har hjulpet med transportlogistik. Og nu ikke mindst med Hercules-flyet.

Udsigt til at komme hjem

Ligesom Danmark har også Sverige fået en del regn i weekenden.

– Weekendens regnvejr har bidraget til, at situationen er kommet yderligere under kontrol. Så det går den rigtige vej, selv om der fortsat er meget arbejde foran både os og svenskerne, siger Peter Kaas-Claesson til Ritzau.

Den danske indsats i Sverige er på nuværende tidspunkt forlænget frem til den 5. august. Det anslås, at op mod 200 danske brandfolk vil have været indsat i Sverige, når indsatsen afsluttes.

Ud over Danmark har også polske, franske, italienske, norske, tyske, litauiske og naturligvis svenske brandfolk deltaget i slukningsarbejdet.

Powered by Labrador CMS