Kvindelig pensionist sigtet for at skyde 16 hunde med pistol og gevær

Østjyllands Politi har anholdt en kvindelig pensionist og sigtet hende for flere alvorlige lovovertrædelser.

En 69-årig kvindelig pensionist er sigtet for ulovlig våbenbesiddelse og for at have skudt mindst 16 hunde. Foto: Dyrenes Beskyttelse/Colourbox.
Udgivet Opdateret

En 69-årig kvindelig pensionist er onsdag eftermiddag fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Randers. Her bliver hun sigtet for flere lovovertrædelser. Og nok ikke nogle af de, man normalt forbinder med kvindelige pensionister: Iblandt er flere sigtelser for overtrædelse af våbenloven. Men det stopper slet ikke her; hun er også sigtet for at have skudt mindst 16 hunde. Med skud fra de omtalte våben, forstås.

Det var en efterforskning fra politiets side, der tirsdag førte til anholdelsen af kvinden og en 57-årig mand på en adresse i Stouby ved Gjerlev J. Det fremgår af døgnrapporten fra Østjyllands Politi.

På adressen i Gjerlev J. blev der fundet en Mauser-pistol, et ladt haglgevær og en ladt salonriffel. Derudover blev der fundet 58 jagtpatroner.

Kvinden mistænkes altså for at have brugt disse våben i aflivning af hundene – derfor lyder sigtelserne da også på besiddelse og brug af våbnene ‘under særligt skærpende omstændigheder’.

I februar blev der ad to omgange fjernet 46 vanrøgtede hunde fra to adresser i netop Gjerlev J. Om de to sager har tråde til hinanden er på nuværende tidspunkt uvist.

Den 57-årig mand er sigtet, men ikke fremstillet i grundlovsforhør.

Powered by Labrador CMS