Lægger ketsjeren

Clara Tauson har forstuvet foden og kommer ikke som planlagt til at rejse til Australien

Udgivet Opdateret

Clara Tauson har pådraget sig en fodskade og kommer ikke til at deltage i grand slam-turneringen Australian Open. Det oplyser hendes far, Søren Tauson, torsdag til Ritzau.

Det var ellers planen, at Tauson skulle rejse til Australien og spille en opvarmningsturnering i Canberra og sidenhen kvalifikationsturneringen til Australian Open.

Men det bliver ikke til noget. Tauson har forstuvet sin fod under træning på anlægget i Sydfrankrig, hvor hun forberedte sig på hardcourt-sæsonen.

- Uheldet bevirker beklageligvis, at hun ikke vil være i stand til at stille op i Australien.

- Ekstremt ærgerligt

- Det er naturligvis ekstremt ærgerligt, da Clara netop har spillet noget virkelig god tennis i Frankrig i både Angers og Limoges, lyder det fra Søren Tauson i en sms.

Han henviser til Tausons præstationer i WTA 125-turneringerne i franske Angers og Limoges, hvor hun nåede henholdsvis kvartfinalen og finalen tidligere i december.

Resultaterne betød, at Tauson gjorde comeback i top-100 som nummer 96 i verden.

Det lovede godt for den kommende sæson, som nu er bremset af fodskaden.

Lægger ny plan

- Hun vil nu lægge en plan med sit medicinske team i det sydfranske for at blive frisk igen så hurtigt som muligt, siger Søren Tauson.

Tauson leverede sit hidtil bedste grand slam-resultat i Australian Open i 2022, da hun nåede tredje runde.

I februar var hun oppe som nummer 33 i verden, men i slutningen af oktober røg hun helt ned som nummer 140.

Hendes avancement på verdensranglisten på det seneste var ikke nok til at træde direkte ind i hovedturneringen i Australian Open.

20-årige Tauson skulle derfor være trådt ind i kvalifikationen i årets første grand slam-turnering, men den plan er nu afblæst.

Clara Tauson kommer ikke til at deltage i Australian Open.
Clara Tauson kommer ikke til at deltage i Australian Open.
Powered by Labrador CMS