LIGE NU: Væltet træ og falske forsinkelser giver problemer i togtrafikken

En køreledning er blevet revet over, og det giver bøvl for togtrafikken i Nordsjælland.

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Udgivet Opdateret

Et væltet træ i Espergærde har lige nu omfattende konsekvenser for dele af den danske infrastruktur.

Nærmere bestemt den del af infrastrukturen, der kører på skinner i Nordsjælland. Det væltede træ har nemlig revet en køreledning i stykker, og det betyder, at der er indsat busser i stedet for tog mellem Helsingør og Nivå, oplyser DSB på sin hjemmeside.

Situationen påvirker dog også den kollektive trafik mellem Frederikssund og Valby. Her er der nemlig kommet til at mange busser, da de skal bruges i Nordsjælland. Buslinje Pink Brun og Gul kører derfor ikke i morgenmyldretiden, lyder meldingen.

Samtidig oplever Banedanmark fortsat en teknisk fejl, der gør, at der er fejl på højtalerudkald og infoskærme. Det betyder, at der kan være informationer om forsinkelser, som ikke eksisterer, eller togafgange kan mangle på oversigterne.

– Bortset fra, at vi kører Togbusser mellem Helsingør og Nivå frem til ca. kl. 10, så kører togene kører fint landet over, så forvent derfor, at dit tog kører til tiden. Kommer der større ændringer i trafikken, vil vi skrive næremere om det. Vi har stadig ingen prognose for, hvornår systemerne kører optimalt igen. Vi afventer en ny melding fra Banedanmark i løbet af formiddagen, skriver DSB.

Powered by Labrador CMS