Magnussen sætter fjerdebedste tid: Så vild er min nye racer

Mens formiddagens test i Barcelona var præget af uheld, så fik Kevin Magnussen til sidst fart i Haas-raceren.

Kevin Magnussen endte med at nappe fjerdehurtigste tid af de 11 kørere, der testede Formel 1-bilerne mandag i Barcelona. Lewis Hamilton (Mercedes) var hurtigst. Se Magnussens nye racer på næste billede. (Arkivfoto). Foto: Henning Bagger/Scanpix
Kevin Magnussen endte med at nappe fjerdehurtigste tid af de 11 kørere, der testede Formel 1-bilerne mandag i Barcelona. Lewis Hamilton (Mercedes) var hurtigst. Se Magnussens nye racer på næste billede. (Arkivfoto). Foto: Henning Bagger/Scanpix
Udgivet Opdateret

Racerkøreren Kevin Magnussen fik sat farten op i anden halvdel af mandagens Formel 1-test i Barcelona.

Det lykkedes den 24-årige Haas-kører at forbedre formiddagens hurtigste omgangstid med mere end tre og et halvt sekund.

Magnussen tilbagelagde den 4655-meter-lange Circuit Catalunya på 1 minut og 22,894 sekunder.

Dermed endte danskeren mandagen som den fjerdehurtigste mand efter Felipe Massa (Williams), Sebastian Vettel (Ferrarri) og Lewis Hamilton (Mercedes), der var hurtigst.

Måske endnu vigtigere for Haas-teamet fik Kevin Magnussen lagt yderligere 36 omgange til de 15 rundture, han nåede mandag formiddag.

På de første testdage er det typisk vigtigere for Formel 1-holdene at få tilbagelagt så mange kilometer som muligt end at sætte hurtige tider. Dermed kan holdene få løst bilernes småproblemer, før farten øges senere på ugen.

Eftermiddagen bød desuden ikke på de uheld, der ramte Magnussen i mandagens tidlige test.

Her blev Haas-bilen ramt af et pludseligt motorstop. Senere snurrede danskeren rundt om sig selv og snittede barrieren efter problemer med bremserne.

Kevin Magnussen skal også køre i Barcelona tirsdag, mens holdkammeraten Romain Grosjean testkører onsdag og torsdag. Testen på Circuit Catalunya fortsætter i næste uge.

Aldrig kørt så stærkt

Kevin Magnussen befinder sig godt i de nye og hurtigere racerbiler, der har indtaget Formel 1.

– Jeg har aldrig før kørt i så hurtig en racerbil før. Det er helt vildt, og det er superfedt, siger Kevin Magnussen.

– Jeg havde forventet, at de her biler var hurtige. Men alligevel overrasker det mig, fortsætter danskeren, der mandag satte fjerdehurtigste testtid af samtlige kørere.

Det er et ændret Formel 1-reglement, der har gjort det muligt at få mere fart ind i bilerne.

Blandt andet er bagvingen er sænket, dækkene er bredere, og snuden er længere end sidste år. Ændringerne har forbedret bilernes aerodynamik og vejgreb, og det kan især mærkes i svingene.

– Jeg har forberedt mig meget, men det er svært at forestille sig, hvordan de her nye biler føles.

– De gamle biler vidste man godt, hvordan de var. Det var tit frustrerende at køre dem, for det føltes tit som om, at de kørte ad helvede til, siger den 24-årige dansker.

– De her biler kører rigtig godt. Der er godt greb, så det handler om at presse bilen rigtig meget. Det er fortsat de samme principper – med power og downforce – men det er på en anden måde, for bilen skal presse hårdt, forklarer han.

Hurtigere, hurtigere

Magnussen fortæller, at han under mandagens test hele tiden fandt ud af, at han kunne sætte farten op. Det var sværere sidste år, hvor bilernes vejgreb var knapt så godt.

Derfor kunne han under mandagens testkørsel mærke, at det trak ekstra meget i nakkemusklerne i specielt et af de bløde sving, som han kunne køre igennem med noget nær fuld fart.

– Man kan presse bilen meget mere nu, og det er sværere at finde grænsen. Man føler, at man er tæt på grænsen, og senere finder man så ud af, at man kan presse den endnu mere.

– Det er meget sjovere end sidste år. Det er en helt anden racerbil, siger han.

Kevin Magnussen, der har byttet Renault ud med Haas før den kommende sæson, skal også køre i Barcelona tirsdag, mens holdkammeraten Romain Grosjean testkører onsdag og torsdag.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS