Mand bag bombetrusler anholdt

Den mand, der har spredt rædsel og evakueringer i lufthavne, butikscentre og sygehuse, er nu anholdt. Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

Aarhus Lufthavn ved Tirstrup er blevet spærret af, og evakueres af politiet efter en bombetrussel. Foto: Per Øxenholt
Udgivet Opdateret

Den mand, der har spredt rædsel og evakueringer i lufthavne,  butikscentre og sygehuse, er nu anholdt. Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

Den mistænkte er en mand fra Slagelse, der i forvejen er kendt af politiet. Han blev anholdt uden større dramatik.

VestsjællandsCentret er endnu ikke færdigsøgt med sprængstofhunde, hvorfor det stadig er afspærret.

Dagen igennem har politiet arbejdet hårdt med flere bombetrusler, der er kommet på mail – udover Aarhus Lufthavn og Roskilde Lufthavn har især København været genstand for en lang række trusler, der har involveret:

Københavns Lufthavn , Kastrup

Fields

Københavns Universitet

Rigshospitalet

Fisketorvet

Frederiksberg Centret

Copenhagen Business School (CBS)

Københavns Politi har vurderet både den enkelte trussel og truslerne set i en sammenhæng, samt været i dialog med Rigspolitiet og Politiets Efterretningstjeneste omkring truslerne. Ud fra en samlet vurdering er truslerne herefter blevet vurderet som værende grundløse. De respektive lokationer er blevet underrettet om Københavns Politis vurdering.

Det er desværre ikke noget ukendt fænomen for Københavns Politi at håndtere trusler af forskellig art, og der foretages altid en konkret vurdering af hvordan truslerne skal håndteres, oplyses det i pressemeddelelsen.

Efterforskere fra forskellige politikredse har arbejdet tæt sammen, og det har altså ført til anholdelsne klokken 18.00, hvor manden blev anholdt i Slagelse.

Lufthavnen i Roskilde, Ro´s Torv i Roskilde og Vestsjællands Centret blev evakueret af politiet, idet Midt- og Vestsjællands Politi og Sydsjællands- og Lollands Falsters Politi skønnede, at det var nødvendigt at evakuere de nævnte steder, der er undersøgt af bombehunde.

Den 31-årige, der i forvejen er kendt af politiet, vil tirsdag blive fremstillet i grundlovsforhør med krav om fængsling.

Det er mandag aften endnu ikke afgjort nøjagtigt, hvad han vil blive sigtet for.

– Der er jo mange ting, han kan sigtes for. Nu er han anholdt, og så skal vi have gjort efterforskningen færdig, siger Henrik Karlsen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Politiet kan ikke sige noget om mandens motiv.

– Men han har nogle psykiske problemer, siger Henrik Karlsen.

Af hensyn til den videre efterforskning kan politiet ikke oplyse yderligere om sagen i aften. Det forventes, at den anholdte fremstilles i grundlovsforhør tirsdag med krav om varetægtsfængsling. Fremstillingen forventes at ske i Sydsjællands- og Lolland Falsters politikreds.

Det har ikke været muligt for Newsbreak.dk at få en uddybende kommentar fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Powered by Labrador CMS