Mand sigtet for brandstiftelse, trusler, blufærdighedskrænkelse og frihedsberøvelse: En begivenhedsrig lørdag

En 26-årig mand fra Storkøbenhavn er varetægtsfængslet i fire uger. Holder sigtelserne, har han ikke opført sig særlig pænt over for sin ekskæreste. Eller hendes familie.

En 20-årig kvinde blev angiveligt bortført af sin 26-årige ekskæreste fra denne OK benzintank på Hornsherredvej i Gevninge. Foto: Google Street View.
Udgivet Opdateret

En 26-årig mand sidder i dag varetægtsfængslet, efter at han for en dommer i søndags blev sigtet for – og hold nu godt fast – brandstiftelser, trusler, blufærdighedskrænkelse og frihedsberøvelse.

Samtlige forhold skulle have gået for sig i lørdags. Her fik politiet nogenlunde samtidig to anmeldelser ind, en om at der var blevet bortført en kvinde ved en tankstation på Hornsherredvej i Gevninge, og en om at der var blevet sat ild til en hestestald på Elverdamsvej i Kirke-Såby. 

– Vi betragtede det egentlig som to selvstændige anmeldelser, men der var alligevel en vis sammenhæng i det, fortæller Martin Bjerregaard, kommunikationsrådgiver ved Midt- og Vestsjællands Politi, til Newsbreak.dk.

Efter brand kommer spørgsmål

Sammenhængen gik dog ikke op for politiet med det samme. Først blev branden slukket, og det foregik heldigvis uden større postyr.

Staldene var tomme, og der var derfor ingen heste, der var i fare for at brænde inde. Og da politiet efterfølgende blev kontaktet af en kvinde, der havde søgt tilflugt på en skadestue, begyndte brikkerne at falde på plads.

– Der fik vi kontakt til kvinden, der var blevet bortført på tankstationen, siger Martin Bjerregaard.

Tom bil

Anmeldelsen om bortførelse, der nåede politiet 17.12, havde lydt på, at kvinden var blevet tvunget ind i en bil af en mand. Bilen blev fundet 18.15, men den var tom for mennesker.

Kvinden, der kontaktede politiet fra en skadestue, er 20 år gammel. Og hun fortalte politiet, at bortføreren, var hendes ekskæreste. En 26-årig mand fra Storkøbenhavn.

– Han havde åbenbart set sig sur på hende og frihedsberøvet hende. Han havde måske også krænket hende via en eller anden form for blufærdighedskrænkelse, fortæller Martin Bjerregaard.

Nægtede alt

Manden blev anholdt af politiet lidt over midnat, mellem lørdag og søndag, tæt ved hans bopæl. Videre efterforskning viste, at bygningerne, der var sat ild til, tilhører den 20-årige kvindes familie.

Og pludselig var der en forbindelse mellem de to sager.

Den 26-årige blev stillet for en dommer og nægtede hver og en af de sigtelser, han blev præsenteret for.

Han blev varetægtsfængslet i fire uger, og lokalpolitiet kan nu arbejde videre med en sag, der – heldigvis – er væsentligt mere broget end de bataljer, der normalt kan opstå, når mennesker holder op med at elske hinanden.

– Der er ekskærester, der bliver sure på hinanden. Og i det danske samfund foregår det ofte via telefonopkald. Chikane er altid ting, der findes. Men det er småtingsafdelingen, når så vi ser på det her, siger Martin Bjerregaard om sagen.

Ifølge Martin Bjerregaard er hverken den 20-årige kvinde eller den 26-årige mand kendt af politiet på forhånd. Men den 26-årige er i hvert fald blevet en smule mere kendt i politikredse, efter sådan en weekend.

Powered by Labrador CMS