Markant flertal ønsker minimums-normeringer

Foto: Henning Bagger/Scanpix
Udgivet Opdateret

Der bør være en grænse for, hvor mange børn en pædagog i en dansk vuggestue eller børnehave skal se efter.

Det fremgår af en ny undersøgelse Epinion har foretaget for DR Nyheder, hvor 89 procent af de adspurgte erklærer sig enige i udsagnet »Der bør være en grænse for, hvor mange børn der maksimalt må være per voksen ansat i daginstitutionerne«.

Resultatet bliver offentliggjort på en dag, hvor regeringen vil præsentere sin børnepakke, hvor det ventes, at der vil blive afsat ekstra ressourcer til pædagoger i landets daginstitutioner.

Tal viser, at der siden 1986 er kommet 58 procent flere børn per voksen i dagsinstitutionerne, hvorfor de voksne skal holde øje med langt flere børn.

En anden undersøgelse fra BUPL viser, at tre ud af fire pædagoger oplever, at de i løbet af en arbejdsdag opholder sig alene med børnene i en længere periode.

SF har markeret sig med et ultimativt krav om, at en ny børnepakke skal sikre flere pædagoger til daginstitutionerne.

Ifølge DR Nyheders oplysninger kommer regeringen dog torsdag ikke til at foreslå minimumsnormeringer. Regeringen vil oprette en pulje på 500 millioner kroner, som trods afvisningen af minimumsnormeringer skal sikre, at der fremover vil være et tilstrækkeligt antal voksne i daginstitutionerne.

Pakken bliver præsenteret kort før middag torsdag.

Powered by Labrador CMS