Mette F: Jeg modtager hjælp

Mette Frederiksen er ”på vej” til at blive sig selv igen efter overfald og afviser valgudskrivelse

Udgivet

Overfaldet på Statsminister Mette Frederiksen

Mette Frederiksen blev overfaldet for syv dage siden, hvor en mand slog hende på højre arm. Hun beskriver, at hun er rystet over episoden.

Efter overfaldet har Mette Frederiksen modtaget hjælp og understreger vigtigheden af at passe på sig selv. Hun har ikke tidligere søgt hjælp på denne måde.

Til trods for overfaldet har Mette Frederiksen ikke overvejet at tage orlov og føler sig fortsat sikker i offentligheden takket være god beskyttelse.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

Statsminister Mette Frederiksen (S) har det "okay" efter overfaldet sidste fredag.

Det siger hun på Folkemødets hovedscene, hvor hun i stedet for at holde tale bliver interviewet af radiovært Søren Dahl.

- Men jeg er ikke helt mig selv endnu, lyder det fra statsministeren. Hun er "på vej".

Rystet over episoden

Mette Frederiksen blev overfaldet for syv dage siden af en mand, der slog hende på højre arm.

Efterfølgende udtalte Mette Frederiksen, at hun var rystet over episoden. Hun valgte heller ikke at deltage i Socialdemokratiets valgfest ved europaparlamentsvalget søndag. Hun aflyste sit program for Folkemødet torsdag og er i stedet ankommet fredag.

Et skred

I sin partiledertale torsdag fortalte Danmarksdemokraternes formand, Inger Støjberg, også om, hvad politikere kan blive udsat for. Hun har blandt andet oplevet skub og spytklatter og mener, at der er sket ”et skred”.

- Det er så ødelæggende, når sådan noget sker. Det er jo ikke kun mig, der har været udsat for det, siger Mette Frederiksen på scenen.

Har fået hjælp

På et doorstep efter arrangementet på scenen uddyber Mette Frederiksen, at hun har fået hjælp efter overfaldet.

- Jeg har kunne mærke, at jeg bedre skulle passe på mig selv. Og jeg har også taget imod hjælp for første gang i mit liv i denne uge, siger hun, uden at ville fortælle præcis, hvad for en hjælp hun har modtaget.

Intet orlov

Videre siger statsministeren, at hun ikke har overvejet at tage orlov, og at hun ikke er bange for at gå på gaden nu.

- Der er gode folk, der passer godt på mig. Nej, jeg er ikke bange. Jeg er selvfølgelig lidt opmærksom.

Opfodrer til valg

Under interviewet var der flere borgere, der fik lov til at stille statsministeren spørgsmål fra tilskuerrækkerne.

Her lød et spørgsmål, hvornår Mette Frederiksen udskriver valg efter regeringens dårlige resultat ved europaparlamentsvalget. Også Enhedslisten og Dansk Folkeparti har fredag opfordret statsministeren til at udskrive valg nu.

Stopper ikke

Men det afviste Mette Frederiksen klart.

- Jeg kommer heller ikke til at stoppe som statsminister, indtil I en dag ved et folketingsvalg ikke vil have mig mere, sagde hun.

Mette Frederiksen (S) holder Socialdemokratiets partiledertale p Hovedscenen under Folkemdet 2024, Allinge, Bornholm, fredag den 14. juni 2024.
Powered by Labrador CMS