Moderne sexlegetøj kan næsten det hele selv

Fra at være et sæt håndjern i sengeskuffen er sexlegetøj i dag langt mere teknologisk - på tværs af tid og rum.

Udgivet Opdateret

Smartphones, som kan vise dig vejen. Digitale assistenter, der kan give dig vejrudsigten. Og sexlegetøj, som husker, hvordan du når klimaks.

Ja, også sexlegetøj er trådt ind i teknologiens tidsalder og bliver mere og mere avanceret. Samtidig køber vi også mere og mere af det.

Artiklen fortsætter under videoen 

Alene hos Skandinaviens største sexshop, Sinful, er salget i år steget 32 procent, og virksomheden lander på en cirka-omsætning på 225 millioner kroner.

I 2009 omsatte sexshoppen for omkring en million kroner.

– Branchen har gennemgået en vild udvikling de sidste 10-15 år fra at have været en stillestående med de samme produkter, som kun er kommet i en ny farve, til nu at have kunstig intelligens, siger Sinfuls medstifter og talsperson, Mathilde Mackowski.

Forbundet på tværs af verden

I dag kan man for eksempel befinde sig på hver sit kontinent og stadig styre partnerens sexlegetøj fra sin egen smartphone.

Bluetooth og apps har nemlig fundet vej ind under dynerne og er nummeret videre fra telefonsex, fortæller Michelle Fitzon fra virksomheden We-Vibe.

– Det er virkelig et godt i langdistanceforhold for at bevare intimiteten og fornemmelsen af at være seksuelt sammen uden at være fysisk sammen, siger hun.

Også kunstig intelligens er nået ind i sexteknologien. I dag kan sexlegetøj huske, hvad brugeren foretrækker, og hvordan intensiteten skal opbygges.

Omvendt kan sexlegetøjet også overraske fra gang til gang gennem autopilot-teknologi, som ændrer fra hastighed, variation og intensitet.

Susan Wolters fra virksomheden Womanizer kalder det en revolution inden for sexteknologi-industrien.

– Mange ønsker at slippe kontrollen, også når de er helt alene. Og det kan man altså nu, siger hun.

Luft og fysisk kontakt

Samtidig er sexlegetøj tilpasset kvinder og mænds erogene zoner og anatomi gennem forskellige stimuleringer – blandt andet pleasure air-teknologien, som sender luftbølger, der masserer nerveenderne.

Men trods teknologiens skræddersyede orgasmegarantier, slår det stadig ikke de ægte oplevelser, mener Mathilde Mackowski.

– Enten vil folk bare have de nyeste gadgets. Men de fleste bruger det, ganske enkelt fordi det er sjovt.

– En lille gruppe bruger det så for at få tingene til at hænge sammen. Men det kan aldrig erstatte at være fysisk sammen, siger Mathilde Mackowski.

Det er parterapeut og sexolog Christiane Meulengracht enig i.

Sexlegetøj skal betragtes som et nydelsesmiddel eller et hjælpeværktøj – enten til at spice forholdet op eller i udforskningen af egen krop.

– Vi kan godt blive afhængige af belønningshormonerne, orgasmen giver. Men en partner indeholder så meget mere end en orgasme, siger Christiane Meulengracht og uddyber:

– Hud mod hud-kontakten påvirker os på så mange andre planer, som er nærmest helende for krop og sind. Det kan et stykke sexlegetøj ikke. Det er to vidt forskellige ting, som man kan supplere hinanden med, siger sexologen.

Kilder til billedtekster: Projekt Sexus af Statens Serum Institut og Aalborg Universitet.

Powered by Labrador CMS