Muligvis påsat: Beboerne var hjemme

Politiet efterlyser vidner til brandsag

Politiet efterlyser vidner til en brandsag fra sidste uge. Foto: Stephen Lam/Scanpix
Udgivet Opdateret

Nordjyllands Politi efterlyser vidner til en brand i Arden.

Det skriver politikredsen i en pressemeddelelelse.

Branden opstod natten mellem 13. og 14. april 2021 under en overdækket terrasse på Bymarken 47 i Arden.

Ved branden skete der skader på terrassen, ligesom vinduer i huset sprang på grund af varmen.

“Brandvæsnet og beboerne fik heldigvis hurtigt slukket branden, hvorfor den ikke bredte sig til resten af huset, hvor beboerne var hjemme”, skriver Nordjyllands Politi.

Politiet har efterfølgende foretaget undersøgelser på stedet, og efterforskerne kan ikke umiddelbart finde en naturlig årsag til branden, og man kan på det grundlag ikke udelukke, at branden kan være påsat.

– Vi ser med stor alvor på denne type sager, især da beboerne i huset potentielt var i fare, siger lederen af efterforskningen, politikommissær Mikkel Brügmann, og han tilføjer:

– Og derfor søger vi vidner, der kan have observeret noget mistænkeligt i området omkring Bymarken natten mellem 13. og 14. april, og vi opfordrer beboere i området med videoovervågning om at gennemgå denne i tilfælde af, at det kan vise unormal færden.

Brandstiftelse

Straffelovens alvorligste paragraf i forbindelse med brandstiftelsessager er § 180, og den lyder således:

Sætter nogen ild til egen eller fremmed ejendom under sådanne omstændigheder, at han indser, at andres liv derved udsættes for overhængende fare, eller det sker med forsæt til at volde omfattende ødelæggelse af fremmed ejendom eller til at befordre oprør, plyndring eller anden sådan forstyrrelse af samfundsordenen, straffes han med fængsel indtil på livstid.

Kilde: Retsinformation

Politiet kan kontaktes på telefonnummer 114.

Powered by Labrador CMS