Nej til toiletter i toget

Der kommer ikke toiletter i de nye letbanetog. Foto: Iris/Scanpix (Modelfoto)
Udgivet Opdateret

Det vil koste for mange sidde- og ståpladser, og det vil blive for dyrt i drift, hvis der skal indrettes toiletter i de letbanetog, som kører mellem Odder og Grenaa, mener selskaberne bag letbanen

Der kommer ikke toiletter i de nye letbanetog mellem Odder og Grenaa.

Det vil koste for mange pladser i toget, og driften og vedligeholdelsen vil blive alt for dyrt i forhold til gevinsten mener Letbanerådet i Østjylland, som er en sammenslutning af de offentlige instanser, som står bag letbanen, skriver Aarhus Stiftstidende.

Beslutningen fejer kritikken af bordet, der er kommet fra politikere i Odder og Grenaa. Politikerne havde ellers et stærkt ønske om toiletter i togene, der skal køre strækningen. Den fulde rejsetid vil vare knap to timer.

Letbanerådet påpeger i en pressemeddelelse, at det er en relativt stor andel af korte rejser, der vil være på den kommende letbane:

– Isoleret set ville toiletter i køretøjerne være en komfortmæssig fordel for passagererne, men de vil optage plads for 10 regulære sæder og flere sæder skal omdannes til klapsæder. Der vil også være cirka 14 færre ståpladser. Hertil kommer at det erfaringsmæssigt er vanskeligt over tid at holde toiletter i tog hygiejniske. Toiletter vil med andre ord koste komfort for passagererne på andre fronter.

Toiletter i togene vil koste omkring 10 millioner ekstra, mens driften af toiletterne vil koste to millioner kroner årligt.

– Alle rejser på Odderbanen vil være under cirka 40 minutter, og på Grenaa-banen er det ifølge tidligere tællinger cirka 10 procent af rejserne, der varer længere end cirka 45 minutter. Til sammenligning er køretiden med bus Aarhus – Ebeltoft 73 minutter, og en busrejse mellem Viborg og Silkeborg varer cirka 60 minutter.

Powered by Labrador CMS