Ny prins pryder særlig liste

Harry og Meghans førstefødte kom til verden 6. maj 2019.

Udgivet Opdateret

Det var en synligt glad prins Harry, der mandag 6. maj 2019 kunne meddele, at hans hustru, hertuginde Meghan, har født parrets første barn.

Med nyheden følger en særlig opdatering, nemlig af arvefølgen til den britiske trone. Nok står Harry langt fra forrest til at tage over, hvis ellers Storbritannien skulle bruge en ny regent nu, men hans søn står alligevel på en ganske særlig liste, det langt fra er alle forundt at stå på.

Hvor barnets placering i arvefølgen allerede er på plads, er det en anden snak med navnet på den nyfødte.

BBC skriver, at intet er officielt endnu om, hvad drengen kommer til at hedde.

Ifølge BBC har Harry dog omtalt det manglende navn og sagt, at mor, far og søn har brug for et par dage til at sunde sig, og at han og Meghan i øvrigt ikke har lagt sig fast på et navn endnu.

Der går et par dage

Det forlyder dog, at familien er klar med nyt om den nye prins om et par dage, “så alle kan få barnet at se,” skriver BBC.

Fødslen blev markeret med pompt og pragt i England. Foto: Scanpix.
Fødslen blev markeret med pompt og pragt i England. Foto: Scanpix.

Som man kan se på et af billederne til denne artikel, var det ikke bare verdenspressen, der havde fokus på den royale fødsel. Også befolkningen i England har fulgt med, og BBC har eksempelvis talt med John Loughrey, der har boet i telt i byen Windsor, hvor Harry og Meghan bor, siden 1. maj.

Her har han ventet på nyheden om fødslen, og nu, hvor prinsen er officiel, har champagnepropperne sprunget.

– Vi har drukket champagne for at fejre den royale babys ankomst. Jeg skal også have fish and chipst efterfulgt af american pie, siger John Loughrey til BBC.

Harry overraskede

Fødslen blev officielt annonceret mandag eftermiddag, men da Harry trådte frem med den glade nyhed, medbragte han også en lille overraskelse. Fødslen havde nemlig været igang i et stykke tid.

– Vi kan med glæde meddele, at Meghan og jeg har fået en søn tidligt i morges. En rigtig sund dreng. Både moren og barnet har det rigtig godt. Det er den mest fantastiske oplevelse, jeg kan forestille mig, sagde prinsen tidligere mandag, ifølge Ritzau.

Harry og Meghan har været gift siden maj 2018. De mødtes på en blind date, der var arrangeret af en fælles ven, og efter halvandet års forhold friede den engelske prins til den amerikanske skuespillerinde.

Nu har parret fået en søn.

Du kan i galleriet til denne artikel se arvefølgen til den britiske trone. 

Powered by Labrador CMS