Odense Zoo slukker lyset

Løve i mørket. Foto: Odense Zoo
Udgivet Opdateret

På lørdag deltager Odense Zoo i Earth Hour, hvor man symbolsk slukker lyset for at sætte fokus på klimaforandringer

Løver, aber og isbjørne er alle truet af klimaforandringerne. Det sætter Odense ZOO og WWF Verdensnaturfonden fokus på under Earth Hour – på dansk også kendt som Sluk Lyset aften – ved at holde Zoo In The Dark event sammen. Earth Hour er verdens største klimakampagne, hvor lyset slukkes i en time mellem klokken 20.30-21.30 den sidste lørdag i marts hvert år – hele kloden rundt.

– Earth Hour er en vigtig dag, hvor vi markerer kampen imod klimaforandringerne ved symbolsk at slukke for lyset i en time. WWF arrangerer i år en anderledes Earth Hour / Sluk Lyset-aften sammen med Odense ZOO, hvor vi kan komme tæt på de dyr, der er truet af klimaforandringer. Jeg opfordrer alle til at deltage – enten ved at komme til Zoo In The Dark i Odense ZOO eller slukke lyset derhjemme i den mørke time, siger Generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden, Gitte Seeberg.

Odense ZOO ser også frem til den specielle aften, hvor klimaforandringer er i fokus:

– Det er naturligt for Odense ZOO at deltage i kampagnen sammen med WWF Verdensnaturfonden. Vi har samme budskab om at bevare truede dyr. Vi fortæller om dyrene og deres natur hver dag hele året, men med denne specielle event kommer der endnu mere fokus på, at de dyr vi fascineres af blandt andet i zoologiske haver, risikerer at uddø ekstremt hurtigt pga. klimaforandringer, som dyrene ikke kan nå at tilpasse sig. Vi har de levende dyr i ZOO og en unik kulisse til at fortælle en grusom historie sammen med WWF Verdensnaturfonden, men glæder os til at den kan vises på en fin og sanselige måde, siger Nina Collatz Christensen, zoolog i Odense ZOO.

Truede dyr og musik i mørket

Gæster der deltager i Zoo In The Dark eventen kan opleve dyrenes liv i mørket samtidig med, at de får viden om, hvordan klimaforandringer truer dyrene.
Det er dog ikke dyrene alene, der vil få al opmærksomheden. I løbet af aftenen optræder anerkendte musikere nemlig også med klassisk musik flere steder i haven. Musikken er naturligvis inspireret af dyrenes verden. Oplev Syddansk Universitets Kammerkor med dirigent Saul Zaks ved roret, strygekvartet med medlemmer fra Syddansk Universitets Symfoniorkester samt sang og accordion ved David Kragh Andersen og Frode Andersen.

På turen rundt i haven bliver gæster præsenteret for Eating-, Drinking- og Music In The Dark og budt på en kop varm økologisk kaffe og lidt klima-mad. Mørket brydes desuden af ildshows fra nogle af landets dygtigste artister, imens dyrenes færden akkompagneres af klassisk musik.

Det hele foregår mellem klokken 19.00 og 21.30

Powered by Labrador CMS