Osten bliver for hurtigt for gammel: Mejeri trækker to produkter tilbage

Du er ikke i tvivl om, hvorvidt den er gal med dit indkøb - hvis det vel at mærke er gået galt.

Søvind Mejeri trækker to produkter tilbage. Foto: Google Street View.
Udgivet Opdateret

Søvind Mejeri har i dag meddelt deres kunder, at en vis mængde af to produkter, der er solgt i Netto, Føtex og Bilka over hele landet, trækkes tilbage fra hylderne. Det drejer sig om produkterne ØGO økologisk hytteost og Naturmælks økologiske hytteost. Det ene af de to produkter bliver solgt i Netto og det andet i Føtex og Bilka, i to forskellige typer indpakning. Produktet er dog det samme. Og problemet er det samme.

Problemet med produkterne er, at de på papiret har en holdbarhed på 26 dage, og at de i den virkelige verden har en holdbarhed, der er noget kortere.

– Vi har opdaget, at de ikke kunne holde tiden ud, forklarer mejerichef Finn Kristensen til Newsbreak.dk.

Finn Kristensen fortæller, at det er mejeriets egenkontrol, der har gjort, at fejlen er blevet opdaget. Den er opdaget på ét testet produkt, men for at være helt sikker på, at mejeriets kunder ikke får en dårlig oplevelse, trækkes en større produktion altså tilbage.

For produktet ØGO økologisk hytteost 200 g er der tale om produkter, der har “Mindst holdbar til dato 10/10, 12/10, 17/10, 19/10 og 24/10” der trækkes tilbage, og for Naturmælks økologiske hytteost er der tale om produkter, der hasr “Mindst holdbar til dato 10/10, 12/10, 17/10, 19/10 og 24/10”, der trækkes tilbage.

Ildelugtende – men ikke farligt

Finn Kristensen fortæller, at problemet med produkterne er opstået i tappeprocessen. I det arbejde, der er forløbet, hvor osten er gået fra produktionsapparatet og til at blive pakket ned, har temperaturen været for høj. Og derfor er holdbarheden lavere end forventet. Derfor kan produktet måske holde i 18 eller 20 dage, og ikke 26 dage, som forventet.

– Vi har nu fået vores isvandsanlæg til at kunne køle længere ned, siger Finn Kristensen, der derfor ikke forventer, at det samme problem kommer til at opstå igen.

Når alt det er sagt, er det dog også vigtigt at understrege, at produktet ikke er farligt som sådan. Det, der sker, før forventet, er basalt set, at der på overfladen af produktet vil dannes et brunligt, fedtet lag, der lugter fælt.

– Når du ser det, er du ikke i tvivl, og så spiser du det ikke, spår Finn Kristensen.

Han fortæller Newsbreak.dk, at kunderne skal tage kontakt til den butik, hvor de har købt produktet. I så fald kan de få deres penge tilbage.

Powered by Labrador CMS