Overvejer du at købe bil? Pas på denne detalje

Overser du det, kan din bil blive dyrere end forventet.

Udgivet Opdateret

Er du på nippet til at købe ny bil, og mangler du egentlig bare at underskrive slutsedlen, gør du klogt i at gå den grundigt igennem, fra A-Z, inden du skriver under. Finans skriver, at mange slutsedler indeholder et vilkår, der giver bilforhandlerne ret til at hæve den aftalte pris på bilen, efter at handlen er indgået.

FDM har, ifølge Finans, gennemgået 1000 slutsedler og i halvdelen af dem fundet et standardvilkår, der gav forhandleren mulighed for at regulere den aftalte pris, inden bilen blev leveret.

Ifølge FDM, er den detalje i strid med aftaleloven.

“Vi ser løbende slutsedler, hvor det er angivet, at forhandleren efterfølgende kan regulere den aftalte pris op, hvis bilens listepris stiger inden levering. Men den går ikke. For ukritiske forbrugere kan det betyde, at de kommer til at betale mere for deres nye bil, end de havde behøvet,” siger advokat i FDM, Casper Schad, til Finans.

Brancheorganisation ændrer anbefaling

Finans har også talt med Lars Ellegaard, der er advokat ved Autobranchen Danmark, en organisation der repræsenterer tusindvis af bilforhandlere. Her er man ikke enig i at bilforhandlere ikke må hæve prisen, efter at en aftale er indgået.

Man har dog alligevel valgt at anbefale medlemmerne, bilsælgerne, at de bruger slutsedler uden det omdiskuterede aftalevilkår.

“Vi synes egentlig, at vilkåret er fair nok. Men det bliver ikke brugt særligt meget, og vi skal også imødekomme forbrugerne engang imellem,” siger Lars Ellegaard til Finans.

Powered by Labrador CMS