Pas på: Disse forlystelsesbilletter er falske – klik ikke på linket

Legoland advarer nu mod svindlere.

Legoland advarer – igen – om forsøg på svindel med billetter. KLIK og se, hvordan svindlerne forsøger at lokke. Foto: René Lind Gammelmark
Legoland advarer – igen – om forsøg på svindel med billetter. KLIK og se, hvordan svindlerne forsøger at lokke. Foto: René Lind Gammelmark
Udgivet Opdateret

Så er den gal igen: Der er tilbud om falske billetter i omløb – du skal bare lige svare på nogle spørgsmål.

Men, nej, lad nu endelig være med det.

Denne gang er det – igen – Legoland, der er udsat for svindlerne.

Det oplyser Legoland på sin Facebook-side.

Her skriver Legoland, at man er gjort opmærksom på links og opslag på Facebook, der lover billetter, hvis man altså svarer på nogle spørgsmål. (Se de falske opslag i galleriet over artiklen).

“Det er ikke fra Legoland, og vi fraråder alle at trykke på linket og svare på spørgeskemaet”, skriver Legoland på siden og fortæller videre, at billetter til Legoland kan kun købes på nettet.

Derudover har Legoland følgende råd, hvis man skulle være i tvivl om billetter til forlystelseshavens ægthed:

– Tjek hvem der står bag hjemmesiden/facebooksiden. Er det den officielle www.legoland.dk eller Legolands Facebookside?
– Er der betingelser i forbindelse med opslaget? Skal der deles eller udleveres personlige oplysninger?
– Kig efter om logoer er LEGOLANDS officielle logo, og om LEGOLAND er stavet med stort.
– Tjek teksten godt igennem for stavefejl og mistænkelige formuleringer.
– Ved tvivl, kontakt LEGOLANDS Servicecenter.

Sådan gør de

IT-sikkerhedsekspert Peter Kruse fra firmaet CSIS har tidligere over for Newsbreak forklaret, hvorfor det ofte er kendte firmaer og brands, der bliver udnyttet af svindlere til det farligt populære phishing, hvor formålet er at lokke informationer ud af folk under falsk påskud.

– Svindlere forsøger at udnytte brands, vi som forbrugere har tillid til. I Danmark handler vi meget på nettet, og modtager vi eksempelvis en mail fra “Netflix” på korrekt dansk, hvor firmaet oplyser, at vi skal opdatere betalingskortoplysninger, så ved svindlerne, at nogle gør det, fortalte han.

Det er ofte de samme firmaer, der bliver brugt som falsk afsender på mails, der ikke vil dig noget godt. Det skyldes ifølge sikkerhedseksperten, at svindlerne er ekstraordinært dovne. Desværre har de ikke grund til andet.

– Der findes rigtig mange steder på nettet, hvor svindlere udveksler deciderede skabeloner og viden om effekten af forskellige mails og målgrupperne hertil. Det foregår også på Facebook. Det skyldes ganske enkelt, at det er den lettest tænkelige måde at gøre det på. Er bare en promille af de, der får mailen, hoppet i, så har det kunnet betale sig, siger han. Måske er nogen også hoppet i fælden, når de loves sæsonpas til Legoland for en krone.

Ikke første gang

12. juni kunne Newsbreak.dk fortælle historien om en anden form for svindel – også med Legoland som den angivelige afsender.

Dengang blev det påstået, man kunne få et tur-pas for en krone. Hvilket altså (heller) ikke passer.

Også de kan du se i opslaget over artiklen.

Powered by Labrador CMS