Pas på: Stof i dette pålæg kan give kræft

Forarbejdet kødpålæg kan indeholde stoffet nitrit, som Fødevarestyrelsen anbefaler, at man ikke får for meget af, da det kan udvikle kræftfremkaldende stoffer.

Udgivet Opdateret

Når du sætter tænderne i for eksempel en spegepølsemad, kan du risikere at indtage stoffet nitrit, som i mange tilfælde er tilsat i forarbejdet kødpålæg.

Det skriver Fødevarestyrelsen på dens kampagneside “Med med mindre kemi“.

Nitrit kan være med til at udvikle nitrosaminer, som ifølge Fødevarestyrelsen kan være kræftfremkaldende.

Ifølge Samvirke er nitrit dog også med til at holde bakterien, der kan give pølseforgiftning, i skak.

Derudover er nitrit med til at holde på den flotte, lyserøde farve i kødet.

Grænseværdierne for hvor meget nitrit, der må være i danske fødevarer er i øvrigt væsentligt lavere end i udlandet, så blot ved at købe dansk pålæg, er man allerede sikret en lavere nitritværdi, end hvis man køber udenlandsk ifølge Fødevarestyrelsen.

I galleriet ovenfor kan du se gode tips til, hvordan du begrænser dit indtag af nitrit.

Powered by Labrador CMS