Pias drøm smuldrer

Dansk Folkepartis stifter er overbevist om, at regeringens “aflad” til naboer til udrejsecentret på Kærshovedgård endegyldigt lukker debatten

Udgivet Opdateret

Citathistorie: sn.dk

Det er Dansk Folkeparti, som har fostret tanken om et udrejsecenter på øen Lindholm i Stege Bugt for udviste kriminelle udlændinge og afviste asylansøgere.

Men nu tror partiets stifter, Pia Kjærsgaard, ikke længere på ideen.

Det siger hun til Sjællandske Medier.

Det skyldes et lovforslag om kompensation på op til 150.000 kroner til naboerne til det nuværende udrejsecenter på Kærshovedgård ved Ikast, som Folketinget skal vedtage til efteråret.

- Når regeringen vælger at købe aflad, er sagen slut. Så kan vi godt berolige borgerne. Lindholm er ude af billedet, fastslår Pia Kjærsgaard, der er folketingskandidat i Næstved.

Ikke overstået

I Venstre anser man langtfra debatten om placering af et udrejsecenter for overstået.

- Vi er nødt til at skille de kriminelle og de ikke-kriminelle fra hinanden. Derfor er Lindholm stadig i spil, siger Mads Fuglede, der er partiets udlændinge- og integrationsordfører.

På spørgsmålet om Danske Folkeparti stadig vil pege på Lindholm som udrejsecenter, såfremt der efter næste folketingsvalg kommer et borgerligt flertal, svarer Pia Kjærsgaard.

- Regeringen har lukket sagen med de 150.000 kroner. Udrejsecentret bliver ikke flyttet. Det er Kærshovedgård, der hænger på den, lyder det.

Pia Kjærsgaard, Dansk Folkeparti, mener, at Lindholm er ude af billedet som udrejsecenter efter nyt forslag fra regeringen.
Pia Kjærsgaard, Dansk Folkeparti, mener, at Lindholm er ude af billedet som udrejsecenter efter nyt forslag fra regeringen.
Powered by Labrador CMS