Politi i fogedaktion måtte lægge ører til meget mystisk undskyldning

En borger var ikke i tvivl om, hvorfor der ikke var reageret på henvendelser fra fogedretten. Den købte betjentene dog ikke.

En borger havde en noget speciel undskyldning til de opdukkede betjente. Lidet hjalp det. Foto: Colourbox.
Udgivet Opdateret

Har man set en udsendelse eller to, hvor man følger dansk politis arbejde, er man nok ikke ubekendt med det hav af dårlige undskyldninger, borgerne nogle gange kan fyre af over for de uniformerede.

En borger i Midt- og Vestsjællands Politikreds forsøgte fredag med en undskyldning af de mere specielle.

Man skal huske at betale sine regninger. Kort og godt. Gør man ikke det – og reagerer man ikke på de gentagne henvendelser fra sine kreditorer, kan sagen ende i fogedretten.

Gør man det samme her – altså lader være med at reagere, bliver man efterlyst hos politiet og det kan ende med, at ordensmagten dukker op på din bopæl eller arbejdsplads, anholder dig og kører dig direkte i fogedretten.

12 fik besøg

Politiet i Midt- og Vestsjælland var fredag stået ekstra tidligt op for netop at indbringe nogle skyldnere fra Ringsted Kommune for retten.

Ved den aktion var syv personer ikke hjemme.

– De fik en seddel i postkassen om, at politiet havde været på stedet og med en opfordring at få sagen klaret i fogedretten, oplyser politiet i i en pressemeddelelse.

Det var til gengæld fem andre borgere, der fredag formiddag blev afleveret i fogedretten i Roskilde.

Opfindsom undskyldning

Forinden havde en enkelt af skyldnerne – som skrevet – forsøgt sig med en undskyldning af de mere opfindsomme slags:

Borgeren påstod at have en fobi over for indholdet i postkassen og derfor ikke læste, hvad der blev afleveret i den.

Undskyldningen hjalp dog ikke.

Finansfobi

Professor Brendan Burchell fra universitetet i Cambridge påstår dog, at der findes en fobi mod rudekuverter. Han har forsket i stoffet i årevis og i 2003 påviste han det, han kalder ‘finansfobi’.

Det skriver MetroXpress.

Professoren oplyser, at folk med en fobi mod rudekuverter tør ikke tømme postkassen, håndfladerne bliver fugtige ved tanken om at tjekke netbanken, og synet af en af de kedelige kuverter giver hjertehamren og kvalme. Hos nogle bliver det så svært at håndtere økonomien, at det udvikler sig til en sygelig tilstand.

Om det er ‘finansfobi’, borgeren lider af, melder historien dog intet om.

Powered by Labrador CMS