Politiet advarer mod fup-opkald: Sådan stjæler de tusindvis af euro

En borger i Kolding mistede torsdag eftermiddag over 30.000 kroner efter et fupopkald. Pengene blev via netbank overført til en bankkonto i Asien. Arkivfoto: Colourbox.
Udgivet Opdateret

En borger i Kolding mistede 4210 euro fra sin bankkonto efter at have haft en falsk Microsoft-teknikker i telefonen

En ny bølge af fupopkald hvor falske Microsoft-ansatte forsøger at franarre intetanende borgere tusindvis af euro er muligvis på vej.

I hvert fald mistede en mand i Kolding torsdag eftermiddag 4210 euro (over 30.000 kroner/ red.) efter at have have talt i telefon med en mand, der udgav sig fra at være fra Microsoft.

Manden i telefonen, der talte engelsk med indisk accent, fik Kolding-borgeren til at betale 10 euro for at få tjekket sin computer. Efterfølgende overtalte den falske Microsoft-ansatte ham til at lade sig logge på programmet “Team Viewer”, så han kunne ordne de ting, der tilsyneladende var galt med computeren.

Mistede 4200 euro

Kort efter blev mandens bankkonto lænset for først 2.000 euro og derefter 2.200 euro.

– Vi kan ikke advare nok: Lad aldrig andre få adgang til din computer, siger politiassistent ved Sydøstjyllands Politi, Mich Klausen til newsbreak.dk.

De mange penge er overført til en bankkonto i Asien – sandsynligvis i Bangladesh. Og de bliver nok mere end svære, at få tilbage igen.

Powered by Labrador CMS