Politikontrol: Fra i dag er disse bilister jaget vildt

Politiet fejrer også J-dag. Dog på en lidt anderledes måde end de fleste danskere.

Politiet markerer J-dag. Med at jagte spritbilister. Foto: Politiet.
Udgivet Opdateret

I dag, fredag 2. november, er det den såkaldte J-dag.

Det betyder, at julebryggen ‘frigives’. Og dermed også risikoen for spritbilister på de danske veje.

Den dag vil politiet også markere. Dog ikke med øl i hænderne eller maven. Det oplyser Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

Traditionen tro afholder mange restauranter og værtshuse over hele landet arrangementer for at markere ”J-dagen” – dagen hvor årets julebryg frigives.

”J-dagen” markeres klokken 20.59.

Politiet ‘markerer’

Politiet ‘markerer’ frigivelsen af julebryggen med en landsdækkende målrettet indsats rettet mod spiritus-/narkotikakørsel.

“Politiet vil være tilstede de dage og udføre kontroller i anledning af frigivelsen af julebryggen”, står der i meddelelsen.

Politiet opfordrer i pressemeddelelsen derfor til, at man på forhånd aftaler, hvem der skal køre bilen hjem efter festlighederne, eller at man tager en taxa eller bus hjem.

Selv om den generelle holdning er, at det er uacceptabelt at køre i påvirket tilstand, er spirituspåvirkede bilister fortsat involveret i hver 7. dødsulykke.

Er du i tvivl om, hvornår du må køre bil efter en våd aften i byen, kan du blive meget klogere i artiklen HER.

Fakta:

Ved den tilsvarende indsats i 2017 blev der landet over i løbet af de fire kontroldage sigtet 91 spirituspåvirkede førere, hvoraf 14 var involveret i færdselsulykker, mens 82 førere blev sigtet for at køre i narkotika eller medicinpåvirket tilstand, hvoraf fem var involveret i færdselsulykker.

Spiritusulykker udgjorde 12 procent af alle ulykker i 2017.

36 personer blev dræbt og 332 kom til skade i spiritusulykker i 2017. Hovedparten af de, der kom til skade i en spiritusulykke, var selv påvirkede.

Powered by Labrador CMS