Prinsesse advarer: Hoteller vært for overgreb

Udgivet Opdateret

Den svenske prinsesse Madeleine bruger sin Facebookprofil til at skabe opmærksomhed om hotellers medvirken til overgreb på børn.

Når vi indlogerer os på et hotel et sted i verden, er det nok de færreste af os, der samtidig tænker: Her kan der potentielt ske overgreb mod børn.

Det vil den svenske prinsesse Madeleine nu ændre på. Midt i en ferie- og rejsetid, med alt hvad dertil hører af fly- og hotelbookinger, ønsker prinsessen at skabe opmærksomhed om et graverende problem.

Det gør hun ved at dele en video på Facebook fra organisationen “World Childhood Foundation USA”, som hun er projektmanager for.

– Er dit hotel klar over det? Hver dag over hele verden og i USA, er der alfonser, menneskesmuglere og krænkere, der benytter hoteller til at udnytte og skade børn, skriver hun.

– Mange hoteller har allerede underskrevet det kodeks, der formidler træning til hotelpersonale i at genkende advarselssignalerne på, at disse kriminelle handlinger foregår.

I videoen fortæller en 13-årig pige om systematisk prostitution og sexovergreb på hoteller. Her stiller hun spørgsmålet, om hotelpersonalet ikke burde gribe ind, når de fornemmer, at noget er galt.

– Vi i Childhood USA forstår, at hotellerne er uvidende værter for disse forbrydelser, men vi er overbeviste om, at hotelbranchen kan gå til modværge. Netop det er, hvad vi de kommende måneder sammen med vores samarbejdspartnere vil arbejde for. Så, hold øje!

/ritzau/FOKUS

Powered by Labrador CMS