Prinsesse vil hjælpe flygtningebørn

Foto: Anders Wiklund/Scanpix (arkivfoto)
Udgivet Opdateret

Den svenske prinsesse Sofia har for alvor kastet sig ind i kampen for at hjælpe flygtningebørn. Forleden besøgte hun et flygtningecenter.

Sverige er et af de europæiske lande, der har modtaget flest flygtninge, og der er derfor travlt på landets modtagecentre, hvor flygtningene er samlet.

Det oplevede prinsesse Sofia på egen krop, da hun på en tur rundt i svenske Dalarna besøgte et flygtningecenter med sin mand, prins Carl Philip.

Legede med en gruppe børn

Her legede prinsessen med en gruppe børn, der forsøger at have en normal hverdag under meget unormale omstændigheder, men hvor der trods alt var plads til smil på trods af den svære situation.

Og selvom det var tydeligt, at børnene var spændte på at møde prinsessen, understregede Sofia, at det ikke er nødvendigt at have en krone på hovedet for at gøre en forskel for andre.

– Jeg tror, at alle kan bidrage på deres egen måde for at hjælpe. Jeg har en stærk tro på, at ethvert individ kan gøre en forskel ved at hjælpe et medmenneske, sagde prinsessen ifølge Hello Magazine.

Har sin egen velgørende organisation

Prinsessen har allerede gjort en stor indsats for udsatte børn, og hun har blandt andet dannet sin egen velgørende organisation, der hedder “Sofia Hellqvist Project Playground”.

Der er dog stadigvæk meget arbejde at gøre for alle de børn, der har det svært, fortalte prinsessen.

– Man skal spørge sig selv: Hvad kan jeg som professionel eller privatperson gøre for at have en positiv effekt på et barns liv? Jeg synes, at man er nødt til at gøre en indsats, så længe der er børn, der lider.

Klar til at gøre en forskel på verdensplan

Og den dedikerede prinsesse lader sig ikke begrænse af nationale grænser. Hun er også klar til at gøre en forskel på verdensplan.

Sidste måned talte hun på konferencen “Global Child Forum” i den sydafrikanske by Pretoria, hvor hun opfordrede verdenssamfundet til at hjælpe de børn, der flygter fra krig og umenneskelige vilkår i deres hjemland.

/ritzau/FOKUS

Powered by Labrador CMS