Prisen stiger voldsomt i ferien

Priserne er blevet presset særligt højt op, viser nye tal fra Danmarks Statistik

Udgivet Opdateret

I disse tider sidder adskillige danskere i sommerhuset rundt om i landet, og nyder den danske sommer. Men det er en dyr fornøjelse. 

Det er nemlig dobbelt så dyrt leje et feriehus i højsæsonen. I perioden 2018-2021 kostede det eksempelvis mellem 110 og 122 procent mere at leje et feriehus i juli end i november.

Det skriver Danmarks Statistik i en pressemeddelelse. 

Højest i juli

Sidste år kom forskellen mellem høj- og lavsæson op på 131 procent. Det betyder, at et tænkt eksempel med et sommerhus i klitterne 500 meter fra Vesterhavet med pejs, sauna, træterrasse og stik til elbil, der sidste vinter kostede 3.000 kroner  for en uge, kom op på 6.942 kr. for en uge sidste sommer.

Priserne har været højest i juli hvert år siden 2018, mens billigste måned har varieret lidt fra år til år. November er billigste måned i nogle af årene, mens hhv. januar eller februar-marts er billigste måneder andre år.

Tilbage på niveau

Efter boomet i bookinger fra danske gæster under COVID-19 ligger antallet i år nede på før-corona-niveauet, ligesom det også gjorde sidste år - dog med en mindre stigning i år. Danske gæster har således booket i alt 37.251 husuger i danske feriehuse i juli i år, sidste år i juli var tallet 35.580.

I nedlukningsårene 2020 og 2021 blev antallet næsten fordoblet med over 70.000 bookede husuger fra danske gæster i juli.

Ferieboliger er bare dyrere i højsæsonen. Men nu er priserne tilbage til, hvad man husker fra før coronapandemien
Ferieboliger er bare dyrere i højsæsonen. Men nu er priserne tilbage til, hvad man husker fra før coronapandemien
Powered by Labrador CMS