Problemer med it-system: Patienter i risiko for fejlmedicinering

Problemer med it-systemet Sundhedsplatformen gør at sjællandske patienters medicinkort ikke er opdateret. De risikerer fejlmedicinering.

Udgivet Opdateret

Der har nærmest ikke været andet end fejl ved it-systemet Sundhedsplatformen, som benyttes i Region Hovedstaden og Region Sjælland blandt andet.

Nu er endnu et problem opstået, for en stor gruppe sjællandske patienter har ikke fået opdateret deres medicinkort – også kaldet FMK – og det kan have alvorlige konsekvenser. Det skriver DR.

30 procent indlagt

Problemer med it-systemet Sundhedsplatformen har gjort, at 30 procent af de indlagte patienter i Region Sjælland ikke har fået opdateret deres medicinkort.

Det samme skete for hver tredje patient indlagt i Region Hovedstaden i marts.

Medicinkortet skulle opdatere sig selv, hvis du har været hospitalsindlagt, sådan så egen læge eller plejepersonalet kan orientere sig om ændringer i medicineringen.

Fejlmedicinering

Men opdateringen medicinkortet er udeblevet, og det kan have store konsekvenser for de indlagte patienter.

– Hvis du bliver udskrevet med forkerte oplysninger på dit medicinkort, kan du blive fejlmedicineret og overmedicineret, og du kan få medicin, som ikke harmonerer med det, som du måske stadig tager, selvom det ikke står i FMK, siger Anders Beich, som er formand for Dansk Selskab for Almen Medicin, til DR.

Det er tidligere sket, at patienter har modtaget forkert medicin på grund af fejl i systemet.

Skal opdateres

Problemet med de mangelfulde medicinkort skyldes, at der har været problemer i forbindelse med systemets opdatering, som er foretaget i februar.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Formålet med opdateringen af Sundhedsplatformen i februar var at forbedre det nye design af systemet, fordi det forvoldte vigtigere problemer end opdateringerne i medicinkortet, oplyser sektionschef ved Sundhedsplatformen Thomas Dalsgaard.

Men det forventes, at den nye opdatering af systemet skulle være på plads i juli og allersenest august.

Powered by Labrador CMS