Radikale er klar til samarbejde med blå blok

Morten Østergaard og Anders Samuelsen. Partilederrunden efter valgresultatet torsdag den 18. juni 2015. (Foto: Keld Navntoft/Scanpix 2015)
Udgivet Opdateret

Det blev et hårdt valg for de Radikale, der er gået ni mandater tilbage og nu kun får otte pladser i Folketinget i den næste valgperiode.

Men valgresultatet får ikke partiets politiske leder, Morten Østergaard (R), til at miste modet.

»Jeg har prøvet det før, ikke som leder, men som en del af de Radikale i 2007. Alle kan huske, hvordan det gik i den valgperiode, hvor det jo endte med, at vi fik sat et enormt fodaftryk. Nu skal vi kæmpe som besatte og holde fast i vores synspunkter,« siger han til TV 2 fredag formiddag.

Morten Østergaard er heller ikke bekymret for, at mandatnedgangen og afskeden med ministerposterne betyder, at de Radikale ikke får politisk indflydelse i den næste valgperiode.

»Der står et radikalt parti, der er klar til at trække tingene i vores retning. Vi er stolte af den valgkamp, vi har ført, men vi havde selvfølgelig meget gerne set, at vi havde fået flere af mandaterne,« siger han.

Morten Østergaard håber på, at der i den kommende valgperiode fortsat vil blive lavet brede politiske aftaler, og erklærer sig parat til at samarbejde med den kommende borgerlige regering.

»Vi er klar til at forhandle med de borgerlige partier. Vi vil ikke opleve 00ernes blokpolitik igen, men fortsætte med at lave brede aftaler,« fastslår den radikale leder.

Powered by Labrador CMS