Rigspolitiet advarer: Tro ikke på dette

Der er en fup-sms i omløb, hvor afsenderen udgiver sig for at være Rigspolitiet. Det advarer Rigspolitiet nu mod.

En falsk sms om at Rigspolitiet har sendt dig digital post er i omløb. Du bør dog ikke gøre det, der står i sms’ern, understreger Rigspolitiet. KLIK VIDERE OG SE SMS’EN. Foto: Scanpix
En falsk sms om at Rigspolitiet har sendt dig digital post er i omløb. Du bør dog ikke gøre det, der står i sms’ern, understreger Rigspolitiet. KLIK VIDERE OG SE SMS’EN. Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

Det er efterhånden ofte, at der er falske sms’er, mails eller andet i omløb.

Men denne gang forsøger svindlere at snyde danskerne med noget så autoritært som Rigspolitiet, der står som afsender. Den sms advarer Rigspolitiet mod i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter videoen

Rigspolitet har sendt post

Selv om der i den falske sms, som borgere for tiden modtager, står venlig hilsen Digital Post, så udgiver afsenderen sig for at være Rigspolitiet.

I meddelelsen står der nemlig, at Rigspolitiet har sendt noget til borgeren ved hjælp af Digital Post.

Dernæst står der, at modtageren af sms’en kan læse meddelelsen på rigspolitiet.com.

Vil udnytte dig

På den hjemmeside bliver borgere bedt om at logge på ved hjælp af deres NemId-oplysninger, samt at uploade et billede af deres NemId-nøglekort.

Det advarer Rigspolitiet på det kraftigste imod, da der er tale om en falsk hjemmeside.

Rigspolitiet mener, at bagmændene bag den falske sms og hjemmeside benytter phishing i et forsøg på at franarre borgere personlige oplysninger, som de kan udnytte.

Efterforsker sagen

Rigspolitiet har nu sat en efterforskning i gang omkring de falske sms’er.

Borgere, der modtager sms’en, rådes af politiet til at se bort fra den.

Hvis uheldet er ude, og man allerede har delt et billede af sit NemId-nøglekort, så skal du sørge for at spærre det med det samme.

Beder aldrig om NemId

Rigspolitiet understreger dog også, at man aldrig vil blive spurgt af politiet eller andre myndigheder om at udlevere et billede af nøglekortet. Ligesom at hvis du skal bruge politiets hjemmeside, så er det politi.dk.

Denne svindel-sms sker kun få dage efter, at politiet måtte advare mod et fupopkald, hvor politiet også understregede, at myndigheder ikke beder om at få udleveret NemId eller lignende.

– Det er yderst vigtigt at bevare sin kritiske sans. De kriminelle spiller på, at de lyder myndige og overbevisende, når de udgiver sig for at være fra banken, politiet, skattemyndighederne eller skifteretten. Men uanset hvor overbevisende de lyder, så vil en rigtig betjent og en rigtig bankrådgiver aldrig bede om at få udleveret personlige oplysninger på denne måde. Så tro ikke på dem og udlever aldrig oplysningerne, fremhæver Chr. Østergård fra Syd- og Sønderjyllands Politis Forebyggelsesenhed.

Powered by Labrador CMS