Rotter lukker Lagkagehuset

Arkivfoto: Elo Christoffersen
Udgivet Opdateret

Lagkagehuset har lukket en afdeling på grund af dårlig hygiejne.

Rotter har lukket en af Lagkagehusets butikker i hovedstadsområdet. Det drejer sig om afdelingen på Falkoner Allé på Frederiksberg.

På Frederiksberg var det Lagkagehuset selv, der opdagede en rotte:

– Der var en, der havde set en rotte, så vi valgte at lukke butikken og fjerne alle produkter, hvorefter vi hev fat i både fødevarekontrollen og Mortalin (skadedyrs-bekæmpere, red.). Og de har så fanget én rotte, siger Steen Skallebæk, stifter og COO i Lagkagehuset, til Ekstra Bladet.

Der er nu lagt spor ud i butikken, hvorefter der skal gå 48 timer, hvor der ikke må være tegn på rotter, før butikken kan åbne igen.

– Det er ærgerligt, men de er desværre i kloaksystemerne, og de er også ude om natten i gader og stræder. Men alt er gået efter bogen, efter vores opfattelse, siger Steen Skallebæk.

I Kastrup kom fødevarestyrelsen forbi til ekstra kontrol. Butikken fik en kategori fire smiley, som er den sureste, man kan få.

Af Fødevarestyrelsens smileyrapport fremgår det blandt andet, at der har ligget uden emballage, spiseklare fødevarer under en støvet væg, så der var risiko for, at der kunne komme støv ned i maden. Derudover blev der fulgt op på et tidligere forhold, hvor der ikke var gjort ordentligt rent under en opvaskevask, hvor der var opstået skimmel ved stikdåser og flisekant.

Samlet set har butikken fået en bøde på 10.000 kroner, mens de derudover skal betale gebyr for kontrol af flere forhold.

Lagkagehuset beklager, at der ikke er blevet gjort ordentligt rent i afdelingen.

– Den er vi rigtig kede af, og det er under al kritik. Det er sgu for dårligt, siger Steen Skallebæk.

Han forklarer, at Lagkagehuset før kontrolbesøget havde udskiftet både butikschefen i den konkrete afdeling og distriktschefen i København.

– Der har været en overgang der, hvor vi bare ikke har været dygtige nok, erkender Steen Skallebæk.

Han oplyser samtidig, at der var bestilt rengøring til at tage sig af blandt andet væggene senere samme dag, hvor Fødevarekontrollen kom forbi.

– Men det hjælper jo ikke noget. Vi skal altid kunne tåle det besøg og klare os igennem, uanset hvordan vores personalesituation eller andre rutiner ellers ser ud, siger han.

– Vi reviderer jo altid vores måde at kontrollere og følge op på. Og det her får i hvert fald konsekvenser.

Han vil dog ikke komme ind på, om den konkrete sag vil have konsekvenser for andre personer ud over de to, som allerede inden kontrolbesøget var blevet skiftet ud.

– Men vi kan ikke leve med det her. Vi håndterer fødevarer, og vi står ved det, vi laver. Så det her gør ondt, og det er uacceptabelt. Jeg tør ikke love, at det ikke sker igen, for det er trods alt mennesker, vi har med at gøre, men vi vil gøre rigtig meget for at den slags ikke sker igen, lyder det fra Steen Skallebæk.

Se hele fødevarestyrelsens rapport her.

Powered by Labrador CMS