S siger ja til bedre seksualundervisning

Arkivfoto: iris/Scanpix
Udgivet Opdateret

Børn skal ikke forsøge at leve op til urealistiske kropsidealer. Og derfor skal vi som samfund være der for børnene, lyder det fra Socialdemokraternes sundhedsordfører, Flemming Møller Mortensen (S).

Han er ikke overrasket over, at 4.000 ud af 36.000 opkald til Børnetelefonen har handlet om krop og seksualitet i 2014.

»Det kommer ikke bag på mig. Det er en meget stor udfordring i vores tid, at der dukker så mange idealer op for, hvordan børn og unge helst skal være, selvom de måske ikke er sådan. Derfor skal vi fra politisk side indgå et meget tæt samarbejde med dem, som arbejder med børn og unge i hverdagen,« siger sundhedsordføreren.

Socialdemokraten henviser til, at regeringen på dette års finanslov gav penge til partnerskabsstrategier – eksempelvis med foreningen Sex og Samfund – og på den måde støtter nye idéer, som kan afhjælpe børnenes bekymringer.

»De, der ved bedst, er dem, der arbejder med børn og unge. Dem, der lytter til dem, har dem i skolerne og klubberne og rådgiver dem. Og derfor skal vi sørge for at lade de gode idéer fødes derude, og så skal vi politisk sørge for, at de kan blive realiseret. Det gør vi blandt andet ved at have penge med fra finansloven, og det har vi så,« forklarer Flemming Møller Mortensen.

Christian Graugaard, der er professor i sexologi ved Aalborg Universitet, mener, at bekymringen blandt børn rejser nye krav til seksualundervisningen i folkeskolen, som i højere grad skal gøre de unge til kritiske medieforbrugere og præsentere dem for seksuel og kropslig mangfoldighed. Og det synspunkt er den socialdemokratiske sundhedsordfører helt enig i.

»Jeg synes, Christian Graugaard har fuldstændig ret, men vi skal have det udviklet, og det må han hjælpe med at udvikle som forsker på de institutter, han arbejder på,« lyder det.

Powered by Labrador CMS