S: To milliarder til flere pædagoger

Arkivfoto: Colourbox.
Udgivet Opdateret

Selv om regeringen og dens støttepartier har afsat 750 millioner kroner til flere pædagoger i landets daginstitutioner, er der ikke sket noget som helst.

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at normeringerne ikke er blevet bedre siden 2011, men Socialdemokraterne afviser pædagogforbundet BUPLs krav om at indføre krav for, hvor få pædagoger der må være i de enkelte institutioner.

»Minimumnormeringer er et meget ufleksibelt redskab,« siger fødevareminister Dan Jørgensen (S), der er Socialdemokraternes talsmand i den aktuelle sag.

»Kommunerne indretter sig forskelligt og har forskellige behov, så derfor er mindstekrav det ikke den rigtige måde at gøre det på,« siger han.

Den rigtige måde er ifølge S flere penge, helt bestemt to milliarder kroner, som skal afsættes til at ansætte flere pædagoger frem mod 2020.

Og i modsætning til de 750 millioner kroner skal pengene øremærkes, så de går til det ønskede formål.

»Vi kan ikke ændre fortiden. Derfor går vi nu ind og siger, at de to milliarder kroner skal gå specifikt til flere pædagoger. Vi vil oprette en pulje, som kommunerne kan søge penge fra,« forklarer Dan Jørgensen.

Minimumsnormeringer

Regeringens støtteparti Enhedslisten, og det potentielt nye støtteparti, Alternativet, går begge ind for minimumsnormeringer i daginstitutionerne. Enhedslisten siger maksimalt tre børn pr. voksen i vuggestuerne og seks børn pr. voksen i børnehaverne.

»Både forældre og pædagoger har længe efterspurgt minimumsnormeringer i daginstitutionerne. Det bliver vi som politikere nødt til at tage alvorligt,« siger politisk ordfører Johanne Schmidt Nielsen (Ø) i en skriftlig kommentar.

SF er på linje med Socialdemokraterne og foreslår, at der afsættes to milliarder kroner til at ansætte omkring 5.000 voksne i landets daginstitutioner.

»Vi skal investere i børnene – ikke skære ned på noget så basalt som tryghed og omsorg i vores daginstitutioner,« siger partileder Pia Olsen Dyhr (SF).

Powered by Labrador CMS